Erik Nyheim på grillfest med sin kone Ann-Cathrin.

#Sommerpraten

Daglig leder i SalesJobs: – Ikke stol på alt folk skriver på LinkedIn

Erik Nyhus oppfordrer unge selgere til å bytte ut sosiale medier med fagfolk og forskning.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller SALG24 en rekke personer i salgsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb, og hvilke råd de vil gi andre som ønsker å lykkes i bransjen.

Neste ut er daglig leder i SalesJobs, Erik Nyhus.

– Har du pass?

– Ja, selvsagt.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Blir værende på vår hytte i Viksfjord, utenfor Larvik. Hit kommer både familie, venner, hyttenaboer og noen kollegaer innom i løpet av sommeren. Liker å være aktiv; padler kajakk, spiller litt golf, tennis, padel, sykler, båtturer, krabbefiske med mer. Har nettopp tatt båten over til Koster og tilbrakt to netter der i de mest fantastiske omgivelser.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Mange å velge blant, men Løkken-turen (Danmark) i 1986 med åtte gode kamerater på 16 år er i hvert fall den mest legendariske. Øvrige detaljer ble igjen i Løkken.

– Hva er din beste salgspitch/salgsapproach?

Seks kjappe:

1. Fjell eller strand? – Strand og svaberg.

2. Fly eller tog? – Elbil og båt

3. Caps eller bøttehatt? – Caps med SalesJobs-logo

4. Softis eller kuleis? – Saftis

5. På grillen: Kjøtt eller fisk? – Fisk. Helst kveite

6. Øl eller vin? – Øl, type Isbjørn Lite

– Er ikke så glad i innlærte fraser. Men; Aktiver kunden i møtet, snakk for øvrig minst mulig (litt stillhet i salgsmøtet er nydelig), finn ut av hva hun/han er mest opptatt av, og vær dønn ærlig med ditt løsningsforslag. Si gjerne nei til kunden når det må til.

– Nevn en bransjeperson å se opp for i framtiden.

– Det er mange bra å velge i her, og vi i SalesJobs har rekruttert over 200 selgere de siste 12 månedene. Men jeg velger å trekke frem våre to (relativt) nyansatte ledere i Rogaland og Oslo, Linda og Kristin. De har vært to friske pust inn i SalesJobs.

– Når tryna du sist på jobb?

– Vi tryner innimellom i rekrutteringsbransjen. Vi jobber med mennesker, og vi er en uforutsigbar art.

– Hva er ditt beste råd til unge mennesker som ønsker å lykkes i salgsbranjsen?

– Aller først vil jeg si; gi gass, gjør feil og ta lærdom. Lytt mye, og plukk opp kompetanse fra andre. Sørg for å være i gul og rød sone innimellom (det er litt vondt - men det er der du utvikler deg). Ikke stol på alt folk skriver på LinkedIn. Lytt heller til fagfolk og forskning.

Powered by Labrador CMS