Administrerende direktør for B2B i Komplett, Erlend Stefansson.

Han er ny administrerende direktør for B2B i Komplett

– Vi skal fokusere på å gjøre de riktige tingene for å vokse.

Publisert

Komplett legger mer vekt på bedriftsmarkedet og har ansatt Erlend Stefansson som administrerende direktør for B2B i Komplett. Han har nå ansvaret for Itegra, Komplett Bedrift, Komplett Företag i Sverige, og Ironstone.

For øyeblikket sitter han også som administrerende direktør i Ironstone fram til de finner en passende arvtager.

– Det er krevende. Men det går veldig fint, selv om det er mye å gjøre, sier Stefansson til SALG24.

Han informerer at han har vært i dialog med deler av ledelsen i Komplett siden sent i fjor høst, hvor det ble besluttet å løfte fokuset på bedriftssegmentet og sette det opp som et satsingsområde.

– Jeg ble spurt om jeg var interessert i stillingen, og det var jeg jo.

Komplett er for øvrig majoritetseier av Ironstone.

Komplett har tidligere hatt et større fokus på forbrukermarkedet, men velger nå å satse hardere på bedriftsmarkedet. Som mange andre e-handelsaktører har Komplett sett en nedgang på forbrukersiden etter pandemien. Høye renter og økte kostnader gjør det ikke enklere.

– Vi ser at forbrukerne sitter litt mer på pengene sine. Selv om dagens situasjon også påvirker bedriftsmarkedet så opplever vi mer stabilitet der.

Stefansson ser stort potensiale for å få mer ut av bedriftsmarkedet, og vil jobbe framover for å utvikle kampanjer og produkter rettet mot bedriftene.

– Vi skal fokusere på å gjøre de riktige tingene for å vokse.

– Hva er de riktige tingene?

– Lage enda bedre løsninger for de ulike segmentene. Vi skal skreddersy tilbudene våre, og hvordan vi jobber med markedsføring og kommuniserer med kundene våre.

Selv om Komplett opplever bedriftsmarkedet som noe mer stabilt enn forbrukermarkedet, så er det fremdeles tøffere tider for bedrifter i Norge. På spørsmål om dette fører til utfordringer for Komplett svarer Stefansson:

– Jo, men det får vi i liten grad gjort noe med. Det siste året har Komplett jobbet med å posisjonere seg til markedet er tilbake for fullt. Så når det kommer tilbake er vi klare.

Powered by Labrador CMS