– Jeg er virkelig glad for tilliten og muligheten til å være med å levere på NTBs viktige og inspirerende samfunnsoppdrag, sier Unni Ødegård, som blir ny direktør for NTB Partner i mai.

Unni Ødegård blir direktør i NTB Partner

Unni Ødegård går inn i ledergruppen til NTB og får jobben som direktør for NTB Partner.

Publisert Sist oppdatert

Ødegård kommer fra stillingen som strategi- og utviklingssjef i Eksternavdelingen i NRK. Hun har i løpet av de siste 16 årene hatt flere ulike lederstillinger i NRK, blant annet som programsjef, redaktør og utviklingsleder. Hun har bred erfaring med innholdsproduksjon, digitalisering, ledelse, strategiutvikling og etablering av partnerskap både i inn- og utland.

– NTB ligger imponerende langt fremme i utviklingen av produkter og tjenester og vi er midt i en rivende teknologiutvikling, så jeg ser veldig frem til å ta fatt på det som er en av mediebransjens aller mest spennende jobber akkurat nå, sier Ødegård i en pressemelding.

Spennende vekstområder

Ødegård skal lede forretningsområdet NTB Partner med noen av de største vekstområdene til NTB: Kommunikasjonsplattformen NTB Kommunikasjon, språk- og språkteknologiselskapet NTB Arkitekst, automatisering og robotjournalistikk, og sportsdata.

– Vekstområdene i Partner har mange spennende synergier og muligheter som kan tas ut på tvers av innhold, språk- og medieteknologi. Unni passer perfekt til oppgaven med å løfte denne solide tjenesteporteføljen opp og frem sammen med de fantastisk dyktige folkene i Partner, sier sjefredaktør og adm.dir Tina Mari Flem.

Ødegård har masteremne i strategi og ledelse og prosjektledelse fra NTNU. Hun har studert medievitenskap, engelsk språk og litteratur. I disse dager er hun i ferd med å ta en lederutdanning innen AI og maskinlæring på MIT.

– Jeg er rett og slett strålende fornøyd med å få Unni på NTB-laget. Hun er drivende dyktig, innovativ og tar med seg ny og verdifull kunnskap inn i NTB. I tillegg er hun en positiv, solid og empatisk leder som får folk med seg. Dette blir moro!, avslutter Flem.

– Jeg gleder meg naturligvis stort til å bli godt kjent med de mange dyktige folkene i NTB, og sammen fremme innovasjon og vekst til glede for NTBs mange kunder, sier Ødegård.

Ødegård starter i den nye stillingen i slutten av mai.

Powered by Labrador CMS