Trine Johansen Meza, rektor ved Høyskolen Kristiania (til venstre) og Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd.

Bergen Næringsråd inngår hovedsamarbeidspartneravtale med Høyskolen Kristiania

Vil løse Vestlandets kompetansebehov.

Publisert Sist oppdatert

– Vi må sørge for at langt flere av studentene som flytter til Bergen velger å bli etter endte studier. Om vi skal holde på og tiltrekke kompetansen næringslivet etterspør må vi bedre vise potensialet og karrieremulighetene Bergen har å tilby, sier Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd, i en pressemelding.

– Vi må samarbeide for å avdekke fremtidens kompetansebehov, slik at regionen kan beholde kandidater med kompetanse som er verdifull i dag og i fremtiden. Vi er en næringslivsorientert høyskole og ønsker Bergen Næringsråd og deres medlemmer som aktive bidragsytere slik at våre studieprogram kan besvare deres behov, sier Trine Johansen Meza, rektor ved Høyskolen Kristiania.

Videre forteller Meza at de inngår samarbeidet fordi en del av deres samfunnsoppdrag er å uteksaminere kandidater med kompetansen arbeidslivet faktisk etterspør. Derfor skal Høyskolen Kristiania være tett koblet på næringslivet, slik at de svarer ut nåværende og fremtidige kompetansebehov.

Monica Mæland peker på at samarbeidet får noen spennende perspektiver:

– Vi får enda en svært fremoverlent partner med på laget. Allerede har vi hatt samtaler rundt store temaer som å få flere studenter til å bli værende, etablere bedre koblinger mellom studenter og næringsliv fra dag én, og hvordan lokke flere fra andre deler av landet hit ikke bare for å studere, men også for å se på Bergen som en by de vil bli boende og gjøre karriere i, understreker Mæland.

Bergen Næringsråd og Kristiania vil bruke våren aktivt på å lage en felles strategi for samarbeidet.

Powered by Labrador CMS