Jon Are Rørtveit, visepresident i ONS.
Jon Are Rørtveit, visepresident i ONS.

Slik jobber ONS med salget før 50-årsjubileumet

Fjorårets konferanse fikk mye oppmerksomhet i mediene. Nå jobber ONS med neste års utgave i Stavanger.

Publisert

– ONS er på mange måter spesielt. Vi er et av de viktigste eksportorganene til norsk offshore-teknologi.

Det sier visepresident og kommersiell direktør i Offshore Northern Seas (ONS), Jon Are Rørtveit, til SALG24.

Annethvert år arrangerer de energikonferansen i Stavanger som tiltrekker seg aktører fra hele verden.

– Gjennom de 50 årene vi har holdt på har vi bygd et helt fenomenalt globalt nettverk. Det nyter ikke bare vi godt av, men også norsk næring og «AS Norge», sier Rørtveit.

En møteplass

Fjorårets konferanse hadde et spesielt bakteppe. Det var første gang den ble arrangert etter pandemien, i tillegg til at Russland hadde invadert Ukraina.

– ONS er en viktig møteplass for å bygge relasjoner. Dette er også det som legger lista for salget vårt. Vi har mye av det vi kan kalle for relasjonssalg, med kunder som har vært med oss i over ti år.

ONS er en stiftelse som først og fremst jobbet med olje og gass. De siste årene har de derimot utvidet sin definisjon av energi. Nå samarbeider de også med aktører innenfor blant annet hydrogen, karbonfangst og solenergi.

– Det er veldig viktig at vi også får med oss nye aktører som driver med andre former for energi enn det mer tradisjonelle. Vi vil også samarbeide med mindre aktører som er gode på innovasjon og teknologisk utvikling, sier Rørtveit.

Erfarne selgere

Totalt jobber fire selgere med å lande avtaler fram mot konferansen i 2024.

– De har mye jobb. Det er salg med ganske lang leadtid, og det er tunge beslutninger som skal tas. Men de er erfarne selgere. Vi har fokus på relasjonsbygging, og er ikke her for å melke noen.

Nettverksbygging er en sentral del av forberedelsene til konferansen. De har ulike framgangsmåter for å lykkes med dette.

– Vi reiser rundt og møter folk og deltar på andre energikonferanser. Jeg kom nettopp fra en konferanse i København og reiser til Houston om ikke lenge. Så er vi jo kjent for disse arrangementene annethvert år, men vi har også energirelaterte møter hver uke.

Powered by Labrador CMS