Kristian Sætre laget parfymen «Utsolgt».
Kristian Sætre laget parfymen «Utsolgt».

Kristian solgte parfyme for over en halv million: – Mailene renner inn fra forskjellige distributører

Kristian Sætre fikk en idé, og bestemte seg for å gjøre det meste ut av det.

Publisert

– Jeg hadde absolutt ikke forventet denne suksessen. Jeg hadde egentlig null forventninger. Men det gikk opp for meg en morgen for litt over to år siden at jeg ville lage parfyme, fordi det er noe som gjør mye for min hverdag. Det gir en god start på dagen, og det er superkult å gi folk et produkt som gir en god følelse. Jeg har interesse for mote, skjønnhet og velvære, så jeg var overbevist om at jeg kunne klare nettopp det, sier Sætre.

Han ble først kjent som frontfigur i organisasjonen «Oss Mot Mobbing». De siste årene har han blitt en populær skikkelse på sosiale medier, og spesielt på Snapchat.

Dette har hjulpet. Men at parfymen solgte for over en halv million kroner på én måned, og i elleve forskjellige land, har så og si skjedd uten markedsføring.

– Den er ikke inne på markedet enda, men bare i egen nettbutikk. Vi la ikke noen slagplan, og vi tok ikke telefoner til en eneste forhandler. Vi ville bare ha produktet som vi ønsket, og 10 000 flasker med parfyme i havn i Norge. Da tenkte vi egentlig å ta noen måneder med telefoner og jobbing for å få distribuert den, men da vi fikk de til Norge kom interessen med en gang.

Store planer framover

Likevel vil Sætre nå at parfymen skal komme ut på markedet. Dermed fortsetter den omfattende jobben, selv om flere aktører har meldt sin interesse for produktet.

– Jeg har sendt parfymen rundt i elleve ulike land. Jeg regner med at mange har hørt om produktet fra folk de kjenner i Norge. Nå renner også mailene inn fra forskjellige distributører, men vi ønsker også fortsette med å ha en egen nettbutikk. Så vi vil begrense det litt.

Underveis i prosessen har de også samlet inn over 100 000 kroner til veldedige formål. Sætre sier han har lært mye, både om salg og om det å jobbe i et team.

– Det har vært som å stupe fra en klippe uten å kunne svømme. Det er ikke lett, og jeg skjønner hvorfor nordmenn flest ikke lager parfyme. Kravene er strenge, man må ha godkjenning av mattilsynet og det er en rekke EU-lover som gjelder. Det har gått med tusenvis av arbeidstimer, med mye jobb og mange nesten-feil.

Powered by Labrador CMS