Sigurd Maxmillian Heffermehl har blitt teamleder i IKT Kompaniet AS.
Sigurd Maxmillian Heffermehl har blitt teamleder i IKT Kompaniet AS.

Sigurd Maxmillian (19): – Jeg skal bli salgssjef før jeg fyller 22 år

Sigurd Maxmillian Heffermehl satt utdannelsen på vent, og satset alt på salgsbransjen.

Publisert

Sigurd Maxmillian Heffermehl fylte 19 år for en snau måned siden. Nå har han gitt seg selv tre år på å bli salgssjef.

Grunnen til at han havnet i salgsbranjsen, mener han imidlertid er rein tilfeldighet.

– Jeg fikk deltidsjobb hos Sector Alarm ved siden av skolen på videregående. Men det tok ikke lang tid før sjefen tilbudte meg fulltidsstilling, og foreslo at jeg kunne ta en pause fra skolen, forteller Heffermehl til Salg24.

Han innså etterhvert at arbeidsdagen ga ham energi og mening, mens skoledagene føltes uendelig lange.

– Usaklige innvendinger

Etter et halvt år i Sector Alarm, ble han kontaktet av rekrutteringsansvarlig i Electi Business Partner AS, en Teliapartner som også driver med dørsalg.

– Jeg jobbet der i seks måneder, og planen var å gå over til bedriftsmarkedet om et par tre år. Men så dukket det opp en mulighet, og da valgte jeg å gripe den sjansen, og sette utdannelsen på vent.

Heffermehl er fornøyd med at han startet som dørselger, fordi han mener det er den beste «utdannelsen» man kan ta i salgsbransjen.

– Det er krevende å jobbe mot privatmarkedet, og man opparbeider seg en enorm mental styrke. Det er et større press fra sjefene, og kundene på privatmarkedet kommer ofte med usaklige innvendinger som man må lære seg å håndtere, mener han.

– Vist meg stor tillit

I september fikk han jobb hos IKT Kompaniet AS, og allerede i oktober ble han løftet frem som teamleder.

– Lederne her har vist meg stor tillit, og nå får jeg muligheten til å bygge mitt eget team med ansvar for opplæring og oppfølging. Det er veldig gøy å få mer ansvar, og det gir en litt mer variert arbeidshverdag. I tillegg får jeg utviklet mine lederkunnskaper.

– Hva er det som gjør at du brenner for salg?

– Det må være den personlige utviklingen, og at man hele tiden utfordrer seg selv. Også liker jeg spesielt godt B2B-salg, hvor jeg får muligheten til å bygge langvarige relasjoner med kundene.

19-åringen vet nøyaktig hvilke lederstil han skal kjøre den dagen han blir salgssjef.

– Jeg har opplevd forskjellige lederstiler frem til nå. Her i IKT Kompaniet AS, har jeg virkelig følt meg sett, og fått den hjelpen jeg har trengt. Det er fint å kjenne på at det er muligheter for vekst internt i selskapet, og lederne er ekstremt kunnskapsrike, med mer enn 18-års erfaring fra salgsbransjen, sier han og avslutter:

– Jeg skal bli en leder som gir god oppfølging, som fokuserer på individet – og som jobber for å utvikler selgerne hver dag.

Powered by Labrador CMS