Ole André Andås jobber som selger i Talkmore Strøm. Planen er å bli millionær før han fyller 25.
Ole André Andås jobber som selger i Talkmore Strøm. Planen er å bli millionær før han fyller 25.

Ole André (23) vraket utdannelse for jobb: Nå tjener han 100 000 kroner i måneden

– Jeg har brukt mye krefter på å motbevise at skolegang er den eneste veien til suksess.

Publisert

Ole André Andås bestemte seg for å ta et friår etter videregående. Seks måneder seinere begynte han å kjede seg.

– Jeg hadde hørt mange gode ord om telefonsalg, og at man kunne tjene skyhøye summer med penger i den bransjen, så jeg bestemte meg for å gi det en sjans, sier Andås til Salg24.

Han jobbet først deltid samtidig som han tok opp fag fra videregående, men etter kort tid valgte han å droppe ut av skolen for å satse alt på en karriere innenfor salg.

– Jeg kommer fra en familie med tunge utdannelser. Selvom de alltid har støttet meg utad, har jeg brukt mye krefter på å motbevise at skolegang er den eneste veien til suksess.

– Ingen i nærheten av mine salgstall

For Andås har det hele tiden handlet om hard jobbing, og evnen til å stå på.

– Jeg har jobbet med salg en del år for å komme dit jeg er i dag, men jeg tok sjansen – og det angrer jeg ikke på. Jeg er en gutt uten vitnemål som tjener rundt 100 000 kroner i måneden, forteller han stolt.

Andås begynte å jobbe hos Talkmore Strøm i midten av desember i fjor, og har siden den gang samlet flere bevis på at han har noe å bidra med i salgsbransjen.

– Hver måned har jeg blitt kåret til månedens selger, og kvartalets selger. Med unntak av juli måned, for da hadde jeg tre uker ferie, sier han.

Nå sikter han på å bli Årets selger. Selvom kåringen ikke skjer før i desember, er 23-åringen ganske sikker på at ingen av kollegaene skal klare å slå ham.

– Det er mange selgere som har begynt og sluttet i løpet av den perioden jeg har jobbet der, og ingen av de er i nærheten av mine salgstall. Jeg har gjort over to tusen salg siden desember, og nestemann på listen kan vise til et par hundre.

Rekorden til Andås er er 361 salg på en måned. I snitt gjør han mellom 250-350 salg i måneden.

– Penger er motiverende

– Hva er det som gjør at du lykkes som selger?

– Grunnen til at jeg er en flink selger, er hard jobbing kombinert med en genuin personlig interesse for salgsprosesser. Jeg bruker mye tid på å følge de beste selgerne i verden på sosiale medier, og plukker opp tips og triks de kommer med.

Han nevner eksempler som at man ikke bare skal tenke på hva man sier, men hvordan. Være bevisst på eget tonefall, og hvilke ord man legger trykk på.

Andås tror at hans oppriktige ønske om å være best, også bidrar til at han lykkes.

– Da jeg startet i Talkmore gikk jeg rett bort til den beste selgeren her, og stilte masse spørsmål. Jeg brukte alt han ga meg, og gjorde det om til mitt eget. Jeg er sulten, og jeg gjør hva som helst for å bli best.

– Hva er det som motiverer deg da?

– Jeg lyver hvis jeg ikke sier at penger er en motiverende faktor. På sikt skal jeg starte mitt eget selskap. Det er ambisjonene mine som får meg til å gidde å stå opp om morgenen. Målet mitt er å bli millionær før jeg fyller 25.

Powered by Labrador CMS