Hanne Husebø drømmer om en jobb innen B2B-salg.
Hanne Husebø drømmer om en jobb innen B2B-salg.

#studentpraten

Hannes største skrekk som selger: – Å bli oppfattet som en uærlig opportunist

Hanne Husebø vil kombinere salgsutdannelsen med psykologistudier.

Publisert

I «Studentpraten» stiller Salg24 en rekke salgsstudenter spørsmål om hvorfor de har valgt å jobbe med salg, deres erfaring med selgere, og hva som er overvurderte egenskaper hos en selger.

Neste ut er, Hanne Husebø, som studerer til en bachelorgrad i markedsføring og -salgsledelse ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

– Hva er drømmejobben?

– Jeg brenner for er å finne løsninger som skaper verdi for andre, og utfordre meg selv til å tenke nytt og bruke kreativiteten min. Jeg er veldig interessert i psykologien bak salg og ikke minst mennesker. Så drømmejobben er nok innen B2B salg, og forhåpentligvis ta en videre utdannelse innen psykologi.

Men uavhengig av hva jeg tror drømmejobben min er, tenker jeg at det viktigste er at man kan stå god for det man gjør og at man gleder seg til jobb. Jobb er tross alt en stor del av livet vårt.

– Hvem eller hva gir deg motivasjon i hverdagen?

– Se at hardt arbeid og dedikasjon gir resultater. Mine foreldre har helt klart vært store forbilder her.

– Hvorfor ønsker du å jobbe med salg?

– En variert arbeidsdag hvor man får brukt både hodet og kreativiteten, og ikke minst følelsen det gir å ha løst et problem og dekket et underliggende behov for en kunde.

– Hva tror du er det mest utfordrende med en salgsjobb?

– Det er en tøff bransje med høy konkurranse. Derfor er det mer utfordrende og ikke minst viktig, å skille mellom jobb og privatliv.

– Hvordan takler du avslag? Har du en teknikk som fungerer for deg?

– Det er en ærlig sak at avslag ikke er den beste følelsen på jord, men etter at jeg startet som møtebooker hos Adite AS, vil jeg si at jeg takler avslag mye bedre enn jeg gjorde før.

Når man booker møter så vil man få en del avslag. Men, jeg vil si at dette har lært meg å reflektere mer over hvorfor jeg fikk et avslag, og hvordan jeg skal gjøre det bedre til neste gang.

– Hvilken tabbe er du mest redd for å begå som selger?

– Love noe jeg ikke klarer å holde som får konsekvenser for kunden, og da bli oppfattet som en uærlig opportunist.

– Hvilke personlige egenskaper tror du er overvurdert som selger?

– At man må være ekstrovert for å være en god selger!

– Hvilke egenskaper tror du er undervurdert som selger?

– Medfølelse og ærlighet. Mange har fremdeles et dårlig inntrykk av selgere, og er skeptiske til selgers motiver. Dette er noe jeg jobber hardt for å motbevise hver gang jeg er på jobb. Jobben som selger er å skape merverdi for kunden, og utfordre kundens status quo.

– Hva er den verste eller beste opplevelsen du har hatt med en selger?

– Etter over åtte år innen salg og service innen B2C har jeg nok litt urealistiske forventninger, men den desidert verste opplevelsen var da en selger på stand lurte meg til å bytte strømleverandør, da hen angivelig skulle sjekke om jeg allerede var medlem.

Powered by Labrador CMS