Kjetil Frivold Moen har fått jobb som bilsleger hos Mobile Sørlandsparken AS.
Kjetil Frivold Moen har fått jobb som bilsleger hos Mobile Sørlandsparken AS.

Kjetil tar en u-sving på karriereveien – dette skal han gjøre nå

– Jeg ville selge et produkt jeg har stor lidenskap for.

Publisert Sist oppdatert

Med en far i bilbransjen og besteforeldre som har drevet kjøreskole, innrømmer Kjetil Frivold Moen at interessen for bil har vært stor hele livet.

Moen har jobbet som selger hele livet, og er tidligere eier og daglig leder av Front Forsikring som ble etablert i 2020. Nå har han solgt 80 prosent av selskapet og takket ja til jobb som bilselger for Mobile Sørlandsparken AS.

– Jeg bestemte meg for at jeg ville jobbe med noe jeg synes er gøy, og selge et produkt jeg har stor lidenskap for – det tror jeg kundene vil legge merke til også, sier Moen til SALG24.

Siden oppstart 1. februar har han rukket å selge fire biler. Tidligere har Moen eid 25 biler som han har solgt privat.

– Fullt fokus på kunden

Det var på bakgrunn av personlige prioriteringer, at han nå valgte å satse alt på bilbransjen.

– Med et familieliv som krever at jeg er mer til stede hjemme, var det på høy tid å få en jobb hvor jeg kunne yte mitt aller beste fra åtte til fire. Som bilselger kan jeg ha fult fokus på meg selv og kundene. Når man eier og driver eget selskap, får man sjeldent logget av.

– Hvilke erfaring tar du med deg fra tidligere?

– Jeg er veldig glad i mennesker. I forsikringsbransjen møter man mange flotte folk, og det samme gjelder her. Jeg har en egen evne til å lese og tilpasse meg forskjellige typer mennesker. Det tar jeg med meg videre. I tillegg kan jeg en del om forsikring og finans – så hvis jeg krydrer det med interessen jeg har for biler, må dette bli bra, svarer Moen.

Men at det er mye nytt å sette seg inn i, legger ikke den ferske bilselgeren skjul på.

– Det er mye nytt å sette seg inn i, og det er jo som alltid like kjipt å være helt ny i en jobb, sier han og ler.

– Et positivt rykte

Nå er han i gang med å bygge sin egen portefølje fra bunnen, og har store ambisjoner for fremtiden i den nye stillingen.

– Jeg skal sørge for å selge bra med bil, og ligge over budsjett. Jeg ønsker jo å bli den foretrukne bilforhandleren som kundene kommer til når de skal investere i nytt kjøretøy. Målet er å gjøre kundene så fornøyd at de sprer et positivt rykte.

Så langt er han strålende fornøyd med både kollegaene og ledelsen i Mobile.

– Det har vært en bratt læringskurve så langt, men det er utrolig gøy, og jeg har rukket å bli kjent med veldig flotte folk. Dette blir en fin reise.

Powered by Labrador CMS