Kjetil Frivold Moen tar til ordet for provisjonsbasert lønn.

Kjetil hyller provisjonslønn:
– Vi jobber for pengene

Gründer, Kjetil Frivold Moen, har skapt reaksjoner på LinkedIn.

Publisert

– Hver måned tenker jeg at jeg må få meg en jobb med fastlønn. Men så vet jeg at det ikke hadde funket. På provisjon kan man tjene så mye man vil, om man bare jobber når man er på jobb.

Det sier salgssjef og gründer av Front Forsikring, Kjetil Frivold Moen, til Salg24.

Med over ti års erfaring fra salgsbransjen, er han lei av å bli møtt av folk som spør; «Jobber du på provisjon? Det kunne jeg aldri gjort. Nei, jeg må ha noe sikkerhet og stabilitet».

– For noe tull

Frustrasjonen delte han i et innlegg på LinkedIn.

Ja, jeg har forståelse for at sikkerhet er viktig. Men om du jobber som selger og oppriktig kan stå inne for noe du selger, noe du ville kjøpt selv. Noe du kan gå god for. Er det da en risiko å jobbe på provisjon? Det vil jeg påstå at det ikke er!

«Provisjon er bare for unge folk uten økonomiske forpliktelser!» For noe tull!

De mest velstående, etablerte og oppegående personene jeg kjenner tar en risiko hver eneste dag de går på jobb og dette får de virkelig godt betalt for. Det er nemlig ikke noe tak på provisjonslønninger.

Min mening er at vi som jobber på provisjon er «old school». Vi jobber for pengene! Hver dag! Hver måned – og hvert år! Ingenting er sikkert! Du kan spare og spare og være så sikker du vil, så kommer plutselig noe og tar alt vekk. Uten sånne som oss, som selger for selskapet DU jobber for, så ville det ikke vært noe selskap. Tenkt på det?, spør Moen i innlegget som har fått nærmere 200 reaksjoner, og blitt sett over 13 000 ganger.

– Provisjon er bare bra. Men det forutsetter at du selger et produkt som folk vil ha, og jo mer kjent merkevaren er, desto tryggere er det å ha ansatte på provisjon, sier han.

For få kvinner

At firmaer med provisjonsbasert lønn sliter med å få nok kvinnelige søkere, er en observasjon han har gjort seg opp gjennom årene.

– Det er en mannsdominert front hos salgsbedrifter som gir lønn på provisjon. Jeg tror det kan ha noe å gjøre med at menn tør å ta høyere risiko enn kvinner.

– Når det er sagt, er det noen kvinner som kjører på – og blir landets beste selgere. Hvem som lykkes med salg, har ikke noe med kjønn å gjøre. Den store forskjellen er at menn som mener de har 30 prosent av kompetansen som kreves i en stillingsannonse, søker jobben likevel, sier Moen.

Til sammenligning tror han at kvinner som fyller 95 prosent av kravene i en stillingsannonse fortsatt vegrer seg fra å søke, fordi de er redd for å ikke mestre oppgavene.

– Gutter er kanskje dummere sånn sett. De bare kjører på og tenker at de kan få det til. Men jeg håper kvinner kan bli flinkere til å hoppe uti det også.

– Har dere jobbet aktivt med å ansette flere kvinner i Front Forsikring?

– Vi har faktisk ikke utlyst stillinger på Finn enda, da vi kun har vokst organisk. Men vi la ut en ledig stilling på Facebook, hvor vi oppfordret kvinner til å søke. Resultatet var to av ti. En av dem var aktuell og fikk jobben, men sluttet etter et halvt år, sier han og avslutter med en oppfordring til det motsatte kjønn:

– Ta sjansen og prøv. Hverdagen med provisjonslønn gir mye frihet, og du styrer dagene selv, så lenge du leverer budsjett. I tillegg kan du tjene virkelig gode penger. Sky is the limit, når du jobber på provisjon.

Powered by Labrador CMS