Fredrik Bakkland jobber nå i Signify AS.
Fredrik Bakkland jobber nå i Signify AS.

Fredrik (24) ville bli fysioterapeut.
Så kom han over en lenke på nettet

Fredrik Bakkland meldte seg først på et salgskurs. Deretter gikk han videre til å studere markedsføring og salgsledelse, og i dag er han i full jobb.

Publisert Sist oppdatert

24-åringen fra Harstad flyttet først og fremst til Oslo for å få nye impulser. Bakkland hadde en plan, men ble hindret av et høyt karaktersnitt.

– Jeg har alltid hatt en interesse for kropp og trening, og ville derfor studere fysioterapi. Så jeg tok opp noen fag først, forteller Bakkland.

Så kom han plutselig over en lenke på nettet. Et klikk med venstre museknapp skulle vise seg å få stor betydning for framtiden hans.

– Det handlet om et salgskurs på Majorstuen, og det var et nytt konsept startet av tre mentorer. Konseptet var at vi skulle selge billetter til et seminar med Jordan Belfort her i Oslo, sier Bakkland.

Men foredraget med «The Wolf of Wall street» i 2018 tiltrakk seg ikke nok mennesker. Det hele ble et tapsprosjekt, og arrangementet måtte flyttes fra Telenor Arena til Colosseum kino. Likevel satt Bakkland igjen med flere nyttige erfaringer.

– Det var rett og slett for lite engasjement her i Norge. Alt Jordan Belfort gjorde var jo selvfølgelig ikke helt bra, og det var sikkert én av grunnen til at mange ikke fattet interessen. Det er litt sånn det er i Norge, men for min del var læringsprosessen og det å være rundt mennesker som var så motivert en stor oppkvikker. Det gjorde at jeg ville fortsette innenfor salg og markedsføring, forteller han.

Store drømmer

Nå er Bakkland i gang med å skrive en bacheloroppgave om adferdsøkonomi. Han er veldig fornøyd med studievalget sitt.

– Læringskurven i salgsbransjen kan være veldig bratt. På studiet lærte vi mest om salg fra business til business, noe som kanskje krever litt mer erfaring enn business til kunde. Jeg ønsker vel mest å holde på med førstnevnte, men jeg tror også det er viktig å få en helhetlig forståelse av salgsfaget, forteller Bakkland.

Han er ikke fast bestemt på hva som er drømmejobben, men Bakkland har noen tanker.

– Målet mitt er som et tak som jeg nesten ikke kan nå. Økonomisk frihet er noe jeg har lyst til å oppnå. Litt mer konkret kunne jeg tenke meg å bli Key Account Manager. Også har jeg en drøm om å en dag starte noe eget, og skape arbeidsplasser. Oljen her i landet kommer ikke til å vare for evig, og jeg tror derfor det stadig blir viktigere, sier han.

Utdanningen ved Høyskolen Kristiania har hjulpet han med å nå enda høyere. Studiet hadde flere kvaliteter som er kommet til nytte i det arbeidslivet, mener Bakkland. I dag jobber han for Signify AS, der rollen hans er å bistå med hjelp i den profesjonelle avdelingen.

– Det var et veldig flott studiemiljø der, med litt mindre klasser enn ved andre lignende utdanninger. I tillegg var foreleserne opptatt av at vi skulle lære oss konkrete teknikker som vi får bruk for senere, sier han.

Powered by Labrador CMS