Alexander Selheim (til venstre) og Åsmund Rong håper flere vil høre på podkasten deres.
Alexander Selheim (til venstre) og Åsmund Rong håper flere vil høre på podkasten deres.

Startet ny podkast: – Vår profesjon bør ikke være en «mellomstasjon»

Møtebooking Norge har en overordnet visjon om å profesjonalisere faget deres. Satsingen på en ny podkast er deres seneste bidrag.

Publisert Sist oppdatert

En podkast om møtebooking kan kanskje høres smalt ut. Men daglig leder i Møtebooking Norge, Alexander Selheim, mener det er grunnlag for interesse blant de som driver med faget.

Med seg i podkasten har han sin kollega, Åsmund Rong.

– Årsaken til at vi startet med dette var selvfølgelig til en viss grad egen markedsføring. Men den overordnede ambisjonen til Møtebooking Norge er å være den fremste aktøren til å heve anseelsen til vår profesjon. Podkasten skal bidra med godt innhold, og det finnes i det hele tatt få podkaster om salg og møtebooking, sier Selheim til Salg24.

De er nå i startfasen av andre sesong med «Møtebooking Norge-podden». De kommer med to episoder i uken, og er i tillegg aktiv med videosnutter på YouTube.

– Jeg synes helt ærlig at det har foregått en tydelig profesjonalisering i vår del av bransjen de siste årene. Likevel er ikke dette nok etter min oppfatning.

Ikke en mellomstasjon

Selheim påpeker at flere ser på det å jobbe med møtebooking som en «mellomstasjon» før de ser etter nye jobber. Det kan være et fint sted å starte for å få et nettverk og for å stifte verdifulle bekjentskaper til senere. Møtebooking Norge vil bidra til at dette endrer seg.

– Vi har en ambisjon om at de som jobber hos oss skal være her i overskuelig fremtid. Vi ser at dette fungerer, da 70 prosent av våre ansatte har vært her i tre år eller mer. Vi har klart å skape en kultur som gjør at folk vil bli.

At ansatte kommer og går gjennom korte tidsperioder er hemmende for faget, mener Selheim. Han er bekymret for veien videre dersom ikke flere aktører ser slik på saken.

– En del av vår visjon og drøm er at profesjonen vår skal ta det neste steget. Da er man avhengig av å skape mennesker som utvikler seg innenfor faget. Dersom møtebooking blir en slik mellomstasjon forsvinner kompetansen. Det er et komplekst fag og en krevende profesjon.

Powered by Labrador CMS