Vegard Strømme er ny Account Manager hos N365 Group.
Vegard Strømme er ny Account Manager hos N365 Group.

Vegard ble headhuntet til N365 Group: – Merket umiddelbar interesse

Det var selskapets visjoner og interne muligheter som fikk ham til å bytte jobb.

Publisert

Vegard Strømme har tidligere jobbet med direktesalg mot privatmarkedet. I senere tid har han fått øynene opp for B2B-salg, og motiveres av mer komplekse salgsprosesser og relasjonsbygging med kunder over tid.

Nylig gikk han inn i rollen som Account Manager hos N365 Group sin avdeling i Oslo.

N365 Group er et innholdsbyrå, med kontorer i Stockholm, London, New York, Helsinki, København og Oslo.

– Da jeg ble kontaktet og fikk høre om selskapet, merket jeg en umiddelbar interesse. De jobber med å gjøre bedrifter mer synlige, og det tror jeg vil bli enda viktigere i årene som kommer. Da jeg ble kjent med selskapet og hvordan de jobber, skjønte jeg fort at dette var noe jeg ønsket å være en del av, forteller Strømme til SALG24.

Det var muligheten til å utvikle egne salgsferdigheter, karrieremulighetene internt i selskapet, selskapets visjon og menneskene han møtte underveis i rekrutteringsprosessen, som gjorde at Strømme takket ja til jobben.

– Hvilke erfaringer tar du med deg fra tidligere?

– Jeg kommer til å ta med meg rene salgsteknikker, men også min indre motivasjon for å lykkes. Over tid har jeg erfart hvordan jeg kan skape en god og langsiktig relasjon med kundene mine. Jeg bruker mye tid på å etablere kundens behov og gjøre det jeg kan for dekke disse. Jeg jobber for å levere det beste for kundene mine, men alltid på en måte som vil styrke og støtte selskapets interesser, svarer han.

På spørsmål om hva han liker best med å jobbe i salgsbransjen, svarer han selve salgsprosessen.

– Jeg elsker hele prosessen. Fra å finne potensielle prospekter til å close salget. Følelsen av at du har gitt merverdi til kundene dine er en utrolig god følelse, og den får man når man vet at man har solgt et godt produkt til kunden.

Han innrømmer at motivasjonen trigges ytterligere av positive tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.

– I salgsbransjen er det er gode og dårlige dager, og man møter utrolig mye ulike personer. Det er dette som gjør at man har en variert og morsom arbeidshverdag. Jeg vil også nevne at det å kunne påvirke sin egen lønn er en stor motivasjonsfaktor for å gjøre det lille ekstra hver dag.

– Hva er dine ambisjoner i den nye jobben?

– Det blir å øke bedriftens kundemasse og omsetning i Norge. Jeg har også veldig lyst til å ta mer ansvar enn det jeg er vant til, og ønsker å utvikle meg enda mer. Jeg ser også frem til lære masse av dyktige kolleger.

Powered by Labrador CMS