Vipps-sjef Rune Garborg (t.v.) og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg.
Vipps-sjef Rune Garborg (t.v.) og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg.

EU-kommisjonen gir grønt lys for Vipps MobilePay

Fusjonen mellom Vipps og MobilePay er godkjent av EU-kommisjonen. - Dette gir oss uendelige muligheter for forenkling i Norden, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Publisert

EU-kommisjonen har fredag 21. oktober gitt godkjennelse for fusjonen mellom Vipps og MobilePay.

Det betyr at de to ledende digitale lommebøkene i Norge, Danmark og Finland blir slått sammen til én nordisk utfordrer i det internasjonale betalingsmarkedet.

Det nye konsernet er forventet å bli en realitet fra 1. november 2022.

- Vipps og MobilePay har begge revolusjonert måten folk i Norge, Danmark og Finland sender og mottar penger på. Sammen blir vi en betydelig utfordrer blant de største lommebøkene i Europa, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

De to selskapene som nå slår seg sammen representerer til sammen nærmere 11 millioner forbrukere, 400.000 bedrifter og brukes 900 millioner ganger i året.

Når fusjonen er gjennomført vil det nye konsernet ha over 650 ansatte på tvers av Finland, Danmark, Litauen og Norge.

- Vi skal bygge ned de digitale barrierene mellom land her i nord. Når vi nå får slå oss sammen, er målet å forenkle betaling og handel i hele Norden, sier Garborg.

Den formelle sammenslåingen forventes å finne sted 1. november. Arbeidet med å skape én felles teknologiplattform vil derfor starte raskt. Første skritt vil bli å samle begge lommebøkene på Vipps’ digitale plattform, med lokale tilpasninger og merkevarer.

- Arbeidet med å bygge én felles plattform starter nå, så for forbrukerne og bedriftene som bruker våre tjenester, vil det bli små endringer med det første, men vi lover at Vipps MobilePay vil bruke våre nye muskler til å investere i enda bedre og enklere løsninger, sier Garborg.

Vipps-sjef Rune Garborg vil bli konsernsjef for det nye selskapet, og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg vil tre inn i konsernledelsen som leder for ny vekst. DNB-sjef Kjerstin Bråthen vil være styreleder.

Powered by Labrador CMS