Venezu-gründer Stein Dale.

Venezu sender gladelig sine ansatte videre

Møtebookingselskapet ansetter kun folk med høyere utdanning for å enklere rekruttere de ut.

Publisert

Rundt 2012 valgte Venezu-gründer Stein Dale å kun ansette folk med høyere utdanning. Noen vil si at de med bachelor eller mastergrad er overkvalifisert for møtebooking, men det er flere grunner til at Dale har gått denne veien.

– Opprinnelig så ansatte vi 19, 20 åringer, men jeg gikk lei. Vi hadde veldig mange personalutfordringer i tiden rundt 2012, 2013. Hvis du har høyere utdanning så har du allerede jobbet bestemt mot et langsiktig mål. Vi ser at de motiverer seg selv i høyere grad, sier han til SALG24 og legger til:

– Når det er sagt så er Venezu bygd opp av folk uten høyere utdanning, så jeg vil ikke si noe vondt om dem. Men vi så også at de med utdanning er enklere å rekruttere ut og sa at sånn blir det fra nå av.

Venezu og Dale legger mye stolthet i å rekruttere sine ansatte videre, og har en bevisst profil som et steg videre i arbeidslivet for de som kommer inn gjennom deres dører.

De kan vise til mange eksempler på hvordan deres møtebookere har blitt ansatt i selskapene som kommer til Venezu for oppdrag.

– Vi har rekruttert over 150 stykker bare til Microsoft. I IT-bransjen generelt så har vi rekruttert omtrent 400 folk videre. Mange av de får også jobb som noe helt annet enn møtebooker. En av våre første ansatte skulle bli flyvertinne og endte opp med å bli salgssjef i Atea.

Hvilke utdanninger?

På spørsmål om hvilke typer utdanninger de ser etter så svarer Dale at de ikke nødvendigvis ser etter noe spesifikt, men mange innad i selskapet har en grad i markedsføring eller organisasjonsteori. For øvrig har daglig leder i Venezu en master i geologi.

Selv om disse utdanningene kan virke lite relatert til møtebooking så mener Dale at det er mye man kan ta med seg videre som man lærer ved å jobbe som booker.

– Vi har mange som har studert strategi, og hva handler det om? Stort sett så går det i å øke salget til bedriften. Ville det ikke da være lurt å bli god i salg før du begynner med strategi, spør Dale og fortsetter:

– Om du er markedsfører, hva er jobben til markedsavdelingen? Jo, å støtte salgsavdelingen. Hvordan skal du støtte de hvis du ikke forstår behovet deres? Hvordan kan du være en god markedsfører for Coca Cola hvis du ikke vet hva det smaker?

– De lever i nuet

Det er ikke garantert at man blir rekruttert ut når man kommer til Venezu, og Dale påpeker at man ikke skal forvente det. Først må de vise enkelte egenskaper.

– Vi kan ikke love folkene her at innen en måned så skal de få en jobb gjennom oss. Vi må se at de har utholdenhet.

De som lykkes, er ifølge Dale de som «lever i nuet».

– Det er de vi ser lykkes og blir gode. De lever i nuet og fokuserer på oppgaven foran seg og leverer bra. Da har de gode framtidsutsikter.

Powered by Labrador CMS