Gründer og eier av Venezu, Stein Dale.

Venezu feirer 20 år med møtebooking

Da Stein Dale plutselig stod uten jobb bestemte han seg for å starte et møtebookingselskap. Det har vært mange oppturer, og noen nedturer i løpet av 20 år.

Publisert

Venezu ble grunnlagt av Stein Dale ut fra det han kaller «nød». Han stod uten jobb og tenkte at det eneste han kunne gjøre var å starte for seg selv.

– Jeg var aksjemegler, og dagen jeg skulle vurderes for fast jobb så la de ned aksjebordet. Etter en stund som arbeidsledig så ringte jeg hjem til mamma og sa at dette går ikke lenger. Pengene renner ut, jeg må bare starte for meg selv.

Etter å ha resonert seg fram til hva han var flink på bestemte Dale seg for å starte et møtebookingselskap.

– Jeg tenkte at jeg kan snakke for meg selv, og kommunisere godt over telefonen. Jeg er siviløkonom og ikke en ingeniør, så jeg kan ikke finne opp noe. Ergo, jeg må selge produktene til ingeniørene i stedet, sier Dale.

Nå har selskapet passert 20 år. Ifølge Dale så har de nå over én million samtaletimer og har omsatt for 400 millioner kroner. Det har vært et suksesseventyr, men det har ikke alltid vært like lett.

– Det å påstå at det har vært en «walk in the park» å drive Venezu er bare tull. Jeg pleier å si at ett år i møtebooking er som et hundeår.

Det sies at ett hundeår er som syv år for oss, som vil si at Dale har holdt på med møtebooking i det som oppleves som 140 år.

– Det er klart man blir sliten. I 2012 var jeg så ferdig at jeg ga fra meg alle kundene mine. Men så går det litt tid, og man får gradvis tilbake motivasjonen igjen.

Kriterier for suksess

20 år er en lang tid i møtebooking-bransjen. Med så lang fartstid i yrket så kan det trygt sies at hva Dale mener er kriteriene for suksess innen møtebooking har en viss tyngde.

– Du må være god på detaljer, og være veldig tett på kundene. I Venezu så gønner vi ikke bare av gårde når vi starter et prosjekt. Det er klart det er fristende, men vi taper heller på kort sikt – for det tjener vi på lang sikt.

Han mener også at mye av hemmeligheten ligger i å finne de riktige folkene. Dale foretrekker å ansette folk med høyere utdannelse.

– Vi pleide å ansette 19-20 åringer, men det ble mye tull. De med utdannelse har som regel et langsiktig mål de strekker seg til, er mer motivert og jobber mer målrettet.

Dale mener han vet om noen kan bli en flink møtebooker i løpet av første minutt.

– Det er tre ting jeg ser etter. Du må se meg inn i øynene i jobbintervjuet, du gir meg ikke et sånt slapt fisketak når du tar meg i hånda, og det siste er at du får til å holde en god samtale gjennom intervjuet.

– Hva er de mest minneverdige øyeblikkene i løpet av Venezus 20 år?

– En av de gangene jeg ble mest glad var når vi fikk inn en kjempestor avtale etter noen måneder med drift. Det var så viktig for oss! Jeg satt på kne og jublet fordi jeg var så glad. Den andre gangen jeg ble utrolig glad var når vi fikk kaffeautomat. Vi var blitt såpass store at vi faktisk hadde råd til kaffemaskin. Jeg var så glad, og jeg drikker ikke kaffe engang!

Powered by Labrador CMS