Henrik Aukland og Martina Stroda har begge salgsbakgrunn. Nå jobber de på en litt annen måte enn de fleste andre.

Selgerparet flyttet til Thailand: – Ville endre omgivelsene våre

Martina Stroda og Henrik Aukland jobber mot det norske markedet fra en øy utenfor Thailand.

Publisert

Sammen har de startet Empowered, som de for øyeblikket driver fra øya Koh Phangan utenfor Thailand.

I 2022 sa Martina Stroda opp jobben som salgssjef i SNØ. Der var hun med på oppstarten til det som ble Norges første skianlegg innendørs.

– Jobben i SNØ var både morsom og lærerik. Det var en salgsstilling, men med veldig mange andre operative oppgaver i tillegg. Den ene dagen var jeg konseptutvikler, mens den neste dagen sto jeg i bakken og hjalp til under skirenn, sier Stroda til SALG24.

Paret kjente på et behov for å komme til et sted der de kunne starte på nytt. De kjøpte enveisbillett til Thailand, og surfet fra hotell til hotell den første tiden.

– Selgeren i meg er litt sånn at jeg må bli satt i en situasjon der jeg må prestere. Samtidig var det ikke en enkel beslutning. Jeg hadde leilighet og fast inntekt i Norge. Men vi ville endre omgivelsene våre, sier Stroda.

Ble utbrent

I Empowered jobber de begge som personlig trener over nett. De retter tjenestene sine spesifikt mot gründere, ledere og selgere.

En av årsakene til dette er at de begge vet godt hvor stor rolle mental helse spiller for å kunne gjøre en god jobb.

– Jeg har hatt flere salgsjobber, og jeg forelsket meg tidlig i det å snakke med kunder, lytte, forstå og skape verdi for andre. Samtidig har jeg drevet med basketball, fotball og andre idretter. Idretts Mentaliteten er noe jeg har tatt med meg inn i jobben, sier Henrik Aukland.

– Men jeg kom selv i en situasjon der salgsjobben tok for mye plass. Jeg glemte å trene, spise, sove og tenke på min egen helse. Fokuset på jobb var alt. Etter en lengre periode med dårlige rutiner og et høyt tempo, så sa kropp og sinn til slutt stopp og jeg forstod da at jeg var utbrent og måtte hente meg inn igjen, legger han til.

Paret på stranden i Thailand.

Snakkes for lite om

Både Stroda og Aukland tror psykisk helse burde blitt viet mer oppmerksomhet innenfor salg.

– Personlig har jeg aldri jobbet med noen som har snakket om mental helse i salgsyrket. Salgsledere pusher for å få resultater, men veldig få har et apparat som tar vare på de som selger. Det tror jeg også de ville tjent på i det lengre løp. Salg er mye mer enn plagsomme selgere som skal nå mål, sier Stroda.

Hun mener det er viktig å trives i jobben som selger, og at dette gjør en i stand til å levere resultater.

– En blir tykkhudet av å få avvisninger. Men for at selgere faktisk skal trives i jobben sin og ikke slutte, tror jeg økt fokus på mental helse er avgjørende.

Aukland er tydelig på at det å bevege seg og trene kan ha stor betydning for mange

– Salgsorganisasjonen har mye å si. Hvis flere arbeidsplasser velger å prioritere helse og trening blant sine ansatte, vil de også få dyktigere selgere med et høyere energinivå. Jeg tror også det vil gi færre sykedager, sier han.

Godt og varmt

Koh Phangan er ikke bare et fint sted for å komme i det rette element. Stroda er ærlig på hva som er en annen grunn til at de havnet på øya.

– Jeg har alltid elsket varmen. Noen er født i feil kropp, jeg pleier å si at jeg er født i feil land. Men vi brenner fortsatt for det norske markedet, og det er der vi har kundene våre, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS