Vivian Camilie Saghbini i SalesJobs

Headhunter tar oppgjør med hemmelighold: – Man skal ikke sitte i et intervju og passe seg for hva man sier

– Hvem har skissert denne «regelen», spør Vivian Camilie Saghbini i SalesJobs.

Publisert

Tidligere denne uken la headhunter i SalesJobs, Vivian Camille Saghbini, ut et innlegg på LinkedIn der hun tok oppgjør med et hemmelighetskremmeri i bransjen.

Fått stor oppmerksomhet

«Jeg er i kontakt med ganske mange kandidater om dagen, og jeg opplever at flere kvier seg når de får spørsmål om sine tidligere arbeidsforhold. Det kan tenkes at de på et tidspunkt har fått høre at: «det er ikke lurt å fortelle om misnøye, eller snakke ned sin tidligere arbeidsplass eller arbeidsgiver..»» skriver Saghbini og spør:

«Hva i alle dager!?
Hvorfor skal hvem som helst måtte holde sin historie skjult?
Hvorfor skal man ikke kunne eie sin egen historie?
Hvem har skissert den «regelen»?»

Innlegget har fått stor oppmerksomhet på plattformen med nær 2000 likerklikk og 145 kommentarer.

Til Salg24 forteller Saghbini at hun la ut innlegget i frustrasjon over bransjen.

– Skal møte Vivian

– Sannheten og historien deres er viktig. Alle skal kunne fortelle åpent om sin historie, erfaringer og opplevelser uten å bli «arrestert» av den grunn, sier hun og legger til:

-Det er mange kandidater som har vært borti mye hos tidligere arbeidsgivere, hierarki, maktmisbruk, hersketeknikk og dårlige arbeidsforhold. Jeg er opptatt av at de som møter meg skal føle at de møter Vivian, og ikke en rekrutterer. Jeg ønsker at de skal føle seg trygge og ivaretatt. Og jeg håper at mine bransjekolleger også utstråler det.

Hun legger til at den åpenheten også er viktig for å finne den rette arbeidsgiveren.

– Man skal ikke sitte i et intervju og passe seg for hva man sier.

Saghbini forteller at tilbakemeldingene på innlegget gjør at hun får en enda tydeligere mening med det hun driver med og den jobben hun gjør.

– Jeg kommer til å fortsette å løfte frem viktigheten når det gjelder dette med å huske på at det er mennesker vi jobber med, med både følelser, bagasje, erfaringer, opplevelser og hver sin unike reise som har ført til at de har tatt til motet og valgt å ta steget videre i nye prosesser hvor de søker ny hverdag.

Powered by Labrador CMS