Wais Ashna (25) forteller hvordan mentorene i Skycall har forandret livet hans.
Wais Ashna (25) forteller hvordan mentorene i Skycall har forandret livet hans.

Wais var introvert og slet med sosial angst – nå er han kåret til Årets ansatt i Skycall

– Jeg slet med å ringe min egen familie.

Publisert

– Før jeg startet her hadde jeg aldri tenkt tanken på å søke en salgsjobb. Det var det siste jeg trodde at jeg kunne passe til. Jeg har vært introvert, sjenert og slitt med sosial angst fra jeg var liten, forteller Wais Ashna til SALG24.

Da han fikk høre om jobben som telefonselger i Skycall, bestemte han seg likevel for å gå på intervju for å høre hva det gikk ut på.

– Jeg satt på intervjuet og visste ikke hva jeg skulle si eller gjøre. Men da de begynte å fortelle hva denne jobben innebar, og at visjonen deres var å hjelpe folk til å oppnå både personlig utvikling og drømmer, var det noe i meg som fikk meg til å tenke at jeg kanskje du skulle gi det en sjans – til tross for at jeg var langt fra en klassisk selgertype.

Ashna forteller at han aldri kunne forestilt seg å ringe til fremmede, og at han til og med slet med å ringe sin egen familie.

– Det ble for ukomfortabelt

Den første måneden gikk ikke så bra.

– Det var skummelt. Første måneden ringte jeg tre telefoner. Jeg klarte ikke å løfte opp røret. Det ble for ukomfortabelt for meg.

Ashna satt seg ned med lederen sin som var fast bestemt på at han ønsket å hjelpe ham til å bli en bedre versjon av seg selv.

– Han sa at hvis jeg gikk Sky-akademiet, la inn all innsatsen jeg kunne, og gjorde alt han ba meg om for å bygge opp kommunikasjonsferdighetene mine, skulle han følge meg gjennom hele prosessen. Jeg tror nok at et hvilket som helst annet selskap hadde gitt meg opp etter de fire første ukene.

– Hva var det som gjorde at du ikke ga opp?

– Historien til lederne om hvordan salg hadde forandret deres liv, fikk meg til å tro at det kanskje var mulig for sånne som meg også. At jeg også kunne få til noe i livet. Før tenkte jeg at noen som meg, med så masse angst, ikke var i stand til å få til noe stort.

Det var lidenskapen lederne viste for salgsjobben som trigget Ashna til å fortsette.

– Fordi jeg er en person som ikke har det samme utgangspunktet som mange andre har, måtte jeg legge inn innsatsen deretter. Jeg ga alt av meg selv, og jobbet med å gå ut av komfortsonen hver eneste dag – også utenom jobb.

Leverer rekordhøye tall

Ashna forteller at han fikk små oppgaver som å starte dagen med å snakke høyt til seg selv i speilet, komme på jobb og stå oppreist når han tok telefoner, snakke høyest mulig, og alltid stille spørsmål.

– Det å utfordre komfortsonen hele dagen fikk meg til slutt ut av angsten. Jeg startet i jobben i juni 2020, og i løpet av det første fulle året, har jeg nå vært teamleder for 15-20 personer, samtidig som jeg har levert rekordhøye tall.

I 2021 hadde han 1700 nettosalg, og ble kåret til Årets ansatt.

– Det å få en anerkjennelse for den innsatsen jeg har lagt ned, betyr veldig mye for meg. Men til syvende og sist så er det verken penger eller diplomer som gjør at jeg jobber her. Å komme fra der jeg var til å bli en så mye bedre versjon av meg selv, handler om at jeg har mentorer og folk rundt meg som tror på meg, og som har vist meg vei. Det er det som virkelig har betydd noe.

Powered by Labrador CMS