Daniel Dalsborg deler sin historie om hvordan det var å lykkes på jobb, men miste seg selv på veien.

Selgeren Daniel var konge på jobb – så kom smellen. Nå jobber han for å hjelpe andre

– Jeg tok aldri en pause, og tillot meg aldri å kjenne etter, og det anbefaler jeg ingen. Det har kostet dyrt.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg var han som var god i fotball, ble godt likt av jentene, og som dukket opp på skole og jobb når det passet meg. Mitt første møte med salgsbransjen var på et callsenter, og det viste seg at jeg var en rå selger.

Det forteller Daniel Dalsborg, til SALG24.

Han forteller åpenhjertig om all festingen og de høye lønningene som bidro til å opprettholde en fasade som etter hvert ikke kunne speile følelsene som begynte å vokse på innsiden.

– Jeg mistet kontrollen på økonomi, gambling og festing. Jeg drev høy sigarføring og forsøkte å være kul og tøff – sannheten var at jeg var redd, sliten og trist på innsiden.

– Det har kostet dyrt

Dalsborg beskriver at han var en person på jobb, og en annen blant venner og familie. For å få ting til å gå rundt, begynte usannheter å skape trøbbel på privaten.

– Jeg prøvde å holde hodet over vann, men jeg mistet både meg selv og mye av selvrespekten på veien. Jeg tok aldri en pause, og tillot meg aldri å kjenne etter, og det anbefaler jeg ingen. Det har kostet meg dyrt.

Han er bekymret for at dette kan være fallgruven for mange unge mennesker, spesielt de som ikke har gått den akademiske skolen og som ender opp i salgsbransjen og jager drømmen om evig lykke.

– Det var ikke før i slutten av 20-årene at jeg forsto hvordan jeg hadde behandlet meg selv og andre. Jeg hadde blitt en egosentrisk person som gjorde det som skulle til for å få det jeg ville ha. Jeg løy aldri til kundene mine, men det hendte jeg kunne være sur, sint og utagerende overfor lederen min fordi jeg ikke hadde det bra privat.

Dalsborg forteller at han til slutt innså at han hadde mistet fotfestet, og at han ikke lenger fulgte de verdiene han hadde lært som barn.

Poker, damer og festing

Han oppsøkte etter hvert coaching for å få hjelp.

– Jeg brukte poker som en strategi for å få en pause fra stresset og kravene på jobb. Jeg hadde selvfølgelig fått noen signaler fra folk rundt meg om at jeg var på en uheldig sti, men coachen stilte meg gode spørsmål som ga meg nye innsikter og fokus på nåtiden og fremtiden, og det var det jeg trengte da, sier han og forsetter:

– Jeg trodde jeg fant trygghet ved å være spenningssøkende. Poker, damer og festing. Men jo mer jeg søkte meg bort i spenningen, desto mindre trygghet opplevde jeg. Det er vanskelig å skille dette når man er ung og havner i en negativ spiral, da trenger man hjelp.

Han mener det handler om å forstå hva det vil si å lykkes. For sin egen del antok han at det var mest mulig penger, flest mulig salg, og det å vokse i bransjen. Men i dag skulle han ønske det var å ha trygghet i seg selv, eie egen leilighet, ha en kone, lage familie og ha en jobb hvor du får brukt potensialet ditt.

Wake Me Up

For å dele av egne erfaringer og hjelpe andre unge mennesker som blir fortalt at de må legge fra seg privatlivet i garderoben, bidrar Dalsborg i dag til å bygge opp Norges første plattform for mentaltrening og livsmestring for unge, og unge voksne – gjennom Wake Me Up Norway.

Veronica Tangen, Alexander Stöckl sammen med Daniel Dalsborg.

Wake Me Up Norway er en organisasjon som skal bidra til at unge mennesker har mot til å gå sine egne veier, mestre de utfordringene de blir stilt overfor og skape seg et meningsfylt liv, hvor de kjenner egne ressurser og bruker potensialet sitt.

– Hos oss kan alle ungdommer mellom 15–23 år, via vår app, få tilgang til en egen samtalepartner, helt gratis og konfidensielt. Vi brenner for at bærekraftig prestasjon kommer av fokus på det menneskelige. Dette er et tilbud jeg gjerne skulle hatt selv da jeg var ung, og det tror jeg mange eldre kan kjenne seg igjen i.

– Jeg elsker den jobben jeg har i dag. Det er utrolig viktig å lære seg selv å kjenne, og dyrke egne ressurser. Jeg er i ferd med å rydde opp i gamle synder, og har måttet bygge opp selvfølelsen på nytt. Det har kostet mye krefter, men jeg er superstolt over at jeg har gått den reisen i stedet for å gå nedenom og hjem, sier Dalsborg.

Wake Me Up

  • Veronica Tangen startet organisasjonen i Norge 10. oktober 2019, på verdensdagen for psykisk helse.
  • WMU tilbyr gratis videosamtaler til ungdommer mellom 15-23 år.
  • I appen tilbyr de over 40 profesjonelle mentaltrenere og coacher.
  • WMU jobber mot idrett, skole og næringsliv.
  • Holder foredrag om styrking og forebygging - med fokus på positiv psykologi.
  • I 2021 hadde de mer enn 450 samtaler booket i appen.
  • WMU samarbeider også med andre organisasjoner for å skape ulike prosjekter.
Powered by Labrador CMS