Andreas Skarvold Iversen drives av konkurranse. Han gir seg sjeldent før han blir best.

Andreas er verdensmester i thaiboksing. Nå vil han bli best i salgsbransjen

– Folk sier motivasjon. Det er tull. Jeg jobber ikke ut i fra motivasjon – jeg jobber fordi jeg må.

Publisert

Andreas Skarvold Iversen (25) har en ambisjon om å bli best i alt han driver med.

Historien hans kan bekrefte at han lykkes i det han bestemmer seg for, til tross for at han ikke hadde verdens beste utgangspunkt.

Med en far som var narkoman, og en ellers konfliktfylt barndom preget av lite ressurser, flyttet Iversen på barnehjem som 11-åring. Senere droppet han ut av skolen.

– Jeg var ikke særlig flink på skolen, og jeg var lei. Så jeg bestemte meg for å gå et år på folkehøyskole, forteller den åpenhjertige 25-åringen til Salg24.

Etter et år på folkehøyskole begynte han å trene kickboksing, og det var ikke noe alternativ å ikke bli best.

Konkurranseinstinktet

– Jeg flyttet til Oslo og trente fulltid, samtidig som jeg jobbet på høysikkerhetsavdelingen på Dikemark sykehus ved siden av. Etter tre år, flyttet jeg til Thailand, hvor jeg ble sponset av Fairtex, som er en av verdens største «gymmer» innen thaiboxing.

Planen var å være der en måned, men Fairtex tilbød seg å sponse oppholdet hans i et helt år. I 2016 ble han den første, norske, mannlige verdensmesteren i thaiboksing.

– Jeg fikk store muligheter i Thailand, men etter et år innså jeg at fremtiden var mer enn bare boksing. Jeg flyttet tilbake til Norge og fikk tilbake jobben på sykehuset. Ved siden av begynte jeg å bygge meg opp som toppidrettsutøver i Norge. For å prestere enda bedre fikk jeg hjelp av en mentaltrener.

Iversen husker godt den dagen han fortalte treneren at det han egentlig ville drive med var salg.

Andreas Skarvold Iversen på jobb i Instacall.

– Han stilte meg til veggs og spurte hvorfor ikke jeg gjorde det jeg hadde lyst til. Dagen etter sa jeg opp jobben på Dikemark, og fikk muligheten til å prøve meg som telefonselger på et callsenter i Lillestrøm, sier han og fortsetter:

– Etter første dagen tenkte jeg – er dette salg? Da skal jeg i så fall ikke drive med det. Men en kveld hørte jeg på «Salgspodden» som er podkasten til han som er daglig leder i Instacall. I podkasten skulle han ha med fem kandidater, og sørge for at alle skulle tjene en million kroner hver på telefonsalg i løpet av ett år.

Han var for seint ute med å søke seg til en plass i podkasten, men fikk tilbud om jobb i Instacall. Det takket han ja til.

– Hvorfor var du så interessert i å jobbe med salg?

– Den viktigste grunnen var ønsket om å bli økonomisk uavhengig, og innenfor salg er det et hav av muligheter for gode inntekter – så lenge du er en god selger, svarer han.

Han sier også at han trenger et yrke hvor han alltid kan jobbe med, og utvikle seg selv.

– Dessuten elsker jeg konkurranse. Jeg vil ikke vinne hvis jeg ikke kan tape. Med det mener jeg at hvis jeg ikke møter stor nok konkurranse, og store nok utfordringer, begynner jeg å kjede meg. Men hvis jeg vet at jeg kan tape, legger jeg inn det lille ekstra for å bli bedre hele tiden, og det gir meg masse energi, forteller han.

Salg versus toppidrett

Iversen trekker flere paralleller mellom toppidretten og salgsyrket.

– Det er ingen tvil om at det er mange likheter mellom toppidrett og salg. For min del handler det først og fremst om konkurranseinstinktet. Man må trene hardt for å bli en god selger.

– Jeg øver på pitchen min, og på å takle innvendinger fra kunden hver eneste dag. Jeg hører på andre sine samtaler og lærer noe nytt hele tiden. Legger du inn timene, kommer også resultatene.

Han trekker frem mestringsfølelse som den beste gevinsten av hardt arbeid, og sier at det å være bevisst på egne styrker og svakheter er nok et likhetstrekk med boksingen.

– Jeg må vite hvor jeg er svak, og bruke styrkene mine for det de er verdt. Det samme gjelder i boksing.

– Hva vil du si er dine styrker og svakheter med tanke på salgsjobben?

– En av styrkene mine er utholdenheten min. Jeg kan holde det gående i evigheter, og det skal ekstremt mye til for at jeg gir opp. I tillegg har jeg sørlandsdialekt, og den bruker jeg for det den er verdt. Folk kjøper selgeren før de kjøper produktet.

– Svakheten min må være at jeg ikke har så lang salgserfaring enda. Nå har jeg jobbet i Instacall i snart åtte måneder, så det er fortsatt mye jeg kan bli bedre på. Men det kommer – jeg er alltid innstilt på å bli best i det jeg driver med.

– Da blir jeg uslåelig

Det er ikke tilfeldig at sørlendingen har valgt å jobbe som telefonselger.

– Jeg jobbet en periode med dørsalg, og det var mye enklere. Når jeg står overfor et menneske tror jeg de opplever meg som troverdig. Uten å høres for selvgod ut, så tror jeg at jeg har noen fordeler. Jeg ser bra ut, og har en positiv utstråling. Jeg er trygg på meg selv og har glimt i øyet, men på telefonen handler det om å ordlegge seg riktig.

Iversen innrømmer at han synes det kan være vanskelig å formulere seg på en god måte.

– Jeg må bli enda bedre på å snakke for meg, og som telefonselger er det kun det det handler om. Det kan jeg ta med meg i sporten også, når jeg snakker med media, publikum og sponsorer. Behersker jeg både den fysiske tilstedeværelsen og formulerer meg godt, blir jeg uslåelig. Ingen av valgene jeg tar i livet er tilfeldig.

For det er ikke sånn at Iversen har lagt thaiboksingen på hyllen. Siste kamp fightet han for bare noen måneder siden.

– Det som er helt enestående med Instacall er at vi er som en familie. De støtter meg opp mot alle kampene jeg gjør, og gir meg rom for den nødvendige hvilen jeg trenger i forkant. Insatcall var min hovedsponsor i forrige runde, og ikke nok med det, sier han fortsetter:

– Som telefonselger jobber man på provisjon, og er avhengig av å nå bonusnivået for å få lønn. Jeg lå bakpå fordi jeg hadde brukt mye tid på trening, og hele B2B-teamet stilte opp for meg. Alle selgerne donerte hvert sitt salg til meg sånn at jeg klarte å treffe bonusen. Det er helt spesielt. Den genuine rausheten har jeg aldri opplevd før, forteller han.

– Hva er det som motiverer deg til å bli best i alt du driver med?

– Folk sier motivasjon – det er tull. Jeg jobber ikke ut i fra motivasjon. Jeg jobber fordi jeg må. Med en krevende, og til tider svært vanskelig oppvekst, har jeg lært å slåss for det jeg tror på. Enten om det er i ringen, i ringelokalet, eller i livet generelt. Jeg liker ikke å være avhengig av andre. Derfor slåss jeg for økonomisk frihet, og for å bli ressurssterk, sier han og avslutter:

– I dag drives jeg av selvutvikling, og det å hele tiden fokusere på detaljer som kan gjøre med til en bedre versjon av meg selv.

Powered by Labrador CMS