Deltidsjobb som telefonselger, fikk Sidra Ara til å endre karrierevalg.
Deltidsjobb som telefonselger, fikk Sidra Ara til å endre karrierevalg.

Sidra (19) ble årets selger i Loyalty 2020: – Jeg er introvert og trives best alene

Sidra Ara ble overrasket da hun ble kjent med sitt skjulte talent.

Publisert Sist oppdatert

Salgskarrieren til Sidra Ara, startet da hun gikk siste året på videregående, og søkte seg deltidsjobb som telefonselger i Talkmore.

– Etter fire måneder i Talkmore fant jeg ut at salg var noe jeg skulle drive med videre, forteller Ara til Salg24.

Planen om å bli siviløkonom har hun lagt på hyllen, og i dag jobber hun fulltid som selger i moderselskapet Telenor.

– Da jeg fikk tilbud om jobb i Loyalty AS for Telenor Privat, så jeg på det som en gyllen mulighet til å profesjonalisere meg innenfor det jeg liker å drive med. Jeg bestemte meg for å ta et friår etter videregående og satse alt på salg.

En daglig kamp

Ara beskriver seg selv som introvert, og ble overrasket da hun innså hvor bra hun gjorde det som selger.

– Jeg har videreutviklet meg som menneske i denne jobben. Jeg er i utgangspunktet en introvert person, som ikke liker å snakke foran andre, og som trives best alene. Jeg ser at jeg har videreutviklet kommunikasjonsferdighetene mine, og snakker på telefonen hver eneste dag, med ukjente mennesker fra hele landet.

Ara forklarer at telefonsalg krever at du må kjempe en daglig kamp, og være mentalt påskrudd til en hver tid.

– Du må hele tiden være dedikert, og har sterk tro på at du skal lykkes. Det har ført til at jeg har oppnådd usedvanlig gode resultater. Jeg følte selv at jeg tok en risiko da jeg droppet videre studier for å satse alt på telefonsalg, men det gir en vanvittig mestringsfølelse når jeg ser at risikoen gir avkastning – og jeg har oppdaget et talent jeg ikke visste at jeg hadde, sier hun.

I 2020 ble hun kåret til Årets selger i Loyalty.

– Det hadde jeg aldri forventet, men jeg er utrolig glad for at all innsatsen og det harde arbeidet blir lagt merke til. Det gjør helt klart noe med motivasjonen.

– Ha nok selvinnsikt

– Hva er det som gjør at du trives så godt i salgsbransjen?

– Det jeg liker best er å prate med kundene. Ringe rundt i Norge og evne å lytte til menneskers behov. Talentet mitt er å vise forståelse overfor kunden, og vite at uansett hvilke utfordringer de har, så finner jeg en løsning. Også er det den personlige veksten ved å jobbe som selger.

Ara forteller at hun ønsker å selge enda større løsninger, og at neste steg blir å selge til bedriftsmarkedet.

– Jeg ser for meg å bygge en salgskarriere, så hver dag handler om å ha nok selvinnsikt til å se hva jeg kan forbedre. Nå jobber jeg med selvdisiplin. Jeg jobber med å legge inn en ekstra innsats de dagene jeg står opp på feil fot, for det kan påvirke resultatene en god del, sier hun og fortsetter:

– Jeg må finne en måte å levere på – til tross for at jeg har en dårlig dag. Da handler det om å sile ut ytre faktorer, og holde fullt fokus på målet mitt.

– Hva er din oppskrift for å lykkes?

– Oppskriften som har funket så langt er at jeg legger meg tidsnok, og sover godt om natten. Jeg unngår å bruke telefonen før jeg legger meg. Når jeg står opp, tar jeg en kald dusj mens jeg visualiserer resultatene jeg skal jobbe mot den dagen. Og da er det bare å fylle kaffekoppen og slå så mange nummer som mulig på telefonen for å klare det.

Powered by Labrador CMS