Mer enn noen gang forventer ansatte frihet til å organisere balansen mellom fritid og arbeid.
Mer enn noen gang forventer ansatte frihet til å organisere balansen mellom fritid og arbeid.

Undersøkelse: Seks av ti nordmenn sjekker e-post etter arbeidstid

– En god balanse mellom jobb og fritid er avgjørende for at ansatte skal holde seg motiverte.

Publisert

En ny undersøkelse ser på hvordan europeiske arbeidstakere forvalter tiden sin. Den fokuserer på arbeidsgivers attraktivitet i kampen om talenter, hva arbeidstakere ser etter hos en arbeidsgiver, og hva arbeidsgivere fokuserer på for å være attraktive.

Mer enn noen gang forventer ansatte frihet til å organisere balansen mellom fritid og arbeid. Fleksibilitet er derfor blitt en suksessfaktor for arbeidsgivere for å tiltrekke- og beholde ansatte.

Rundt halvparten av europeiske arbeidstakere sier de har fleksibel arbeidstid, Norge ligger over gjennomsnittet med nesten 58 prosent, bare Finland, Tyskland og Nederland ligger litt over. Det viser en ny undersøkelsen utført av Protime på vegne av den europeiske leverandøren av HR- og lønnstjenester, SD Worx.

– En god balanse mellom jobb og fritid er avgjørende for at ansatte skal holde seg motiverte. Vi vet nå at denne balansen mellom arbeid og fritid direkte bidrar til høyere produktivitet, og mindre utbrenthet. Bruk av riktig teknologi - som tar «pulsen» på de ansatte, kan bidra til bedre personalplanlegging og måling av produktivitet. Ikke minst kan målinger forhindre at noen jobber for hardt eller for mye. Ved hjelp av teknologi kan nåtidens ledere fungere som gode trenere for sine ansatte, sier Managing Director i SD Worx Norge, Vivienne Karlsen.

Blant norske arbeidstakere svarer nesten fire av ti at de kan bestemme hvor og når de skal jobbe. Undersøkelsen viser også at seks av ti nordmenn sjekker arbeidsrelaterte telefoner eller e-poster etter arbeidstid.

– På grunn av det obligatoriske arbeidet hjemmefra under korona, har mange ansatte også blitt kjent med en mer fleksibel tolkning av arbeidstiden de siste årene. Som arbeidsgiver er det fornuftig å gi ansatte den støtten de trenger for å håndtere friheten på riktig måte, timeføring hjelper faktisk med å opprettholde balansen mellom jobb og fritid, avslutter Karlsen.

Powered by Labrador CMS