Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Netthandelsåret 2022: Disse kommunene var på topp

Mens det ble netthandlet mest per innbygger i Tydal i Trøndelag i 2022, er Oslo det fylket hvor det ble netthandlet klart mest fra i løpet av fjoråret.

Publisert Sist oppdatert

Det viser salgsstatistikken fra Klarna og de mer enn 13000 norske nettbutikkene som benytter seg av deres betaling- og shoppingløsninger. Mellom en tredjedel og halvparten av all netthandel i Norden går gjennom Klarna.

– Spesielt tidlig i 2022 og gjennom julehandelen ble det brukt klart mest på nett av innbyggerne i Oslo. Det skyldes nok dels at mange Oslo-innbyggere for alvor fikk øynene opp for netthandel under pandemien. Inn mot jul handler nok også den økte netthandelen både fra Oslo og landet ellers om at mange har blitt langt mer prisbevisste. Det store flertallet av nordmenn, hele 78 prosent, opplever nemlig at det er enklere å finne lave priser på nett enn i fysisk butikk, sier markedsdirektør i Klarna Norge Thomas Elvestad i en pressemelding.

Gjennomsnittsinnbyggeren i trøndelagskommunen Tydal handlet hele 55 prosent mer på nett enn gjennomsnittet blant alle nordmenn, og er den kommunen i Norge hvor det per innbygger ble handlet klart mest fra på nett i 2022. Deretter følger Berlevåg i Troms og Finnmark (48 % over landsgjennomsnittet) og Eidfjord i Vestland (45 % over landsgjennomsnittet).

Trendene oppsummert:

  • Oslo er det fylket i Norge hvor det per innbygger ble handlet mest på nett i løpet av 2022. Der handlet de hele ni prosent mer enn landsgjennomsnittet. Deretter følger Troms og Finnmark, som ligger seks prosent over landsgjennomsnittet. Minst ble det handlet i Agder. De netthandlet 15 prosent mindre enn gjennomsnittsnordmannen i fjor.
  • Klarnas salgsstatistikk fra 2022 viser også at enkelte varekategorier er overrepresentert i forskjellige fylker. Mens innbyggerne i Oslo handlet mer mote og klær enn landsgjennomsnittet, er sport og fritid favorittkategorien i Troms og Finnmark.
  • Gjennomsnittsinnbyggeren i trøndelagskommunen Tydal handlet hele 55 prosent mer på nett enn gjennomsnittet blant alle nordmenn, og er den kommunen i Norge hvor det per innbygger ble handlet klart mest fra på nett i 2022. Deretter følger Berlevåg i Troms og Finnmark (48 % over landsgjennomsnittet) og Eidfjord i Vestland (45 % over landsgjennomsnittet).
  • Bærum og Asker er de to av landets 10 mest folkerike kommuner hvor det ble netthandlet mest per innbygger i perioden. Minst blant disse ble det netthandlet i Kristiansand og Stavanger.
Powered by Labrador CMS