Karoline Berget ønsker å inspirere flere kvinner til å jobbe med salg og IT.

– Kompetanse er kompetanse, uansett kjønn

Karoline Berget er salgsleder i GlobalConnect, og har ansvaret for seniorselgerne i selskapet.

Publisert

Karoline Berget startet i GlobalConnect da det fortsatt het Broadnet. Da var de 450 ansatte, mens de nå er over 2000 ansatte fordelt på flere land.

GlobalConnect er en internettleverandør som holder til på Fornebu.

– For meg har dette vært en kjempereise. Vi føler at vi virkelig har etablert oss kommersielt, både i Norge og nord i Europa. Vi har rett og slett revet landegrensene, sier Berget til SALG24.

I oktober i fjor omrokerte GlobalConnect i ledelsen, og Berget ble salgsleder for en gruppe på fem seniorselgere. Dette er en erfaren gjeng som i tillegg til å lande salg følger kundene gjennom en detaljert prosess.

– Fokuset for vår del er å være best på små og mellomstore bedrifter. Selgerne våre har tung teknisk innsikt og fungerer mer som rådgivere for kundene våre, sier hun.

En forandring

Berget startet sin karriere innenfor kundeservice og telekom i 2010. Hun jobbet i Telia, og hadde fire ulike stillinger der.

I GlobalConnect har hun også hatt ulike roller, men hun trives godt som salgsleder.

– Det krevde litt mer av meg i starten. Som salgsleder må jeg tenke litt mer på det strategiske og planlegge mer.

Hun har noen punkter som hun mener er spesielt viktig for å være en god salgsleder.

– Et nøkkelelement er å være en god motivator og ha evnen til å inspirere de du jobber med. I tillegg er kommunikasjonsevnen veldig viktig. En må være i stand til å formidle det som kommer fra øverste hold til de som jobber med salget.

Inspirasjon

I IT-bransjen generelt var det 29 prosent kvinnelige ansatte ifølge NHOs kompetansebarometer fra 2021.

Berget mener alle med interesse for salgsfaget har gode forutsetninger for å lykkes, både som selger og leder.

– Kompetanse er kompetanse, uansett kjønn. Nå er vi i 2023, og jeg opplever at de fleste også ser slik på den saken, sier Berget.

Hun ønsker å vær til inspirasjon for andre som kanskje kan ønske seg til bransjen. Selv har hun et eget forbilde fra næringslivet.

– Hvis jeg kan inspirere andre kvinner vil jeg gjerne det. Anita Traaseth er en dame som jeg ser opp til og som jeg synes har gjort mye bra. Det er ingen fasit på hva som er en god leder, og jeg tror kvinner også må gjøre en jobb selv for å utvide horisonten og fremme likestilling og mangfold.

Powered by Labrador CMS