I år selger ikke Møbelringen plastjuletrær eller annen julepynt som er importert fra Østen.
I år selger ikke Møbelringen plastjuletrær eller annen julepynt som er importert fra Østen.

Varehussjefen mener tidobling av fraktkostnader er positivt

– Dette er råkult, og et tegn på at arbeidsplassene innen møbelbransjen i Norge må rustes opp

Publisert

Det markante skiftet i kundenes kjøpevaner under pandemien, mener varehussjef i Møbelringen på Jessheim, Kjersti Solheim, på sikt kan være med å styrke Norge.

Hun sier til MittJessheim at fraktkostnadene fra Østen er tidoblet, som gjør at julevarer rett og slett ikke selges i år.

– Men dette er en bra ting. Det beste som har skjedd i bransjen på mange år. Kundene våre er opptatt av bærekraft og norske arbeidsplasser, og dette er en markant endring som vi har sett under pandemien. Om varen ikke er produsert i Norge, så skal den i hvert fall være produsert i Europa. Dette er råkult, og et tegn på at arbeidsplassene innen møbelbransjen i Norge må rustes opp, mener Solhiem.

Som en konsekvens av Covid 19, har det har aldri vært dyrere å frakte en container med varer fra Asia til andre deler av verden enn det er nå. Møbelgiganten selger vanligvis plastjuletrær, julepynt og hagemøbler som er importert fra Østen – men ikke i år.

– Vi har nå stoppet planleggingen av plastjuletrær og hagemøbler for 2022. Tradisjonelt har vi importert store containere med hagemøbler fra Østen, men fraktproblematikken vil føre til en enorm prisøkning på disse varene. Derfor kan det nå komme norskproduserte hagemøbler uten at jeg har lov til å si noe mer om det foreløpig.

Powered by Labrador CMS