Han har vært olympiamester i kombinert. Nå er han salgssjef i JKS Norge. I høst skal han svinge seg gjennom årets Skal vi danse-sesong på TV 2
Han har vært olympiamester i kombinert. Nå er han salgssjef i JKS Norge. I høst skal han svinge seg gjennom årets Skal vi danse-sesong på TV 2

Skal vi danse-aktuelle Magnus Moan har blitt salgssjef i JKS Norge

– Tenk å få den muligheten. At noen turte å satse på meg som ikke hadde noe som helst erfaring eller bakgrunn fra denne bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Da tidligere kombinertløper Magnus Moan la skiene på hyllen i 2019, satt han igjen med fire OL-medaljer, tolv medaljer fra VM, og 25 pokaler fra World Cup serie, som et bevis på hans legendariske karriere innenfor toppidretten.

1. august tok han over rollen som salgssjef for det danskeide rekruttering- og bemanningsbyrået JKS Norge.

– Mange selgere sammenligner salgsyrket med toppidrett. Du er jo rett mann til å svare på om det kan stemme?

– Det er helt riktig at man kan trekke noen paralleller mellom salg og toppidrett. Poenget handler om forberedelser, og at man setter seg grundig inn i det produktet man skal selge, på lik linje med at man vet hva man driver med i idretten, sier han og fortsetter:

– Som toppidrettsutøver må du ha en god strategi, vite hvor du skal og ha en klar visjon. Det samme gjelder også med salg. Hvis du ikke har troen på produktet, og ikke kan stå inne for det du selger hundre prosent, vil du heller ikke lykkes.

– Det gjelder å være smart

Men det finnes aldri en garanti for at man lykkes verken med salg eller idrett.

– Du må tåle å få avslag fra kunder. Møte mennesker som ikke har tid eller behov for det du tilbyr. Men det gjelder å være smart og komme godt forberedt.

Til tross for at dette er en helt ny bransje for Moan, er det ikke første gang han jobber med salg. Forskjellen er at han i dag selger et produkt, mens han tidligere har jobbet for å selge inn seg selv som toppidrettsutøver til forskjellige sponsorer.

– Jeg har aldri hatt en manager, så jeg har alltid jobbet selvstendig inn mot mine sponsorer med å lage prestasjoner for å selge inn meg selv. Det er mye mer sårbart å selge inn seg selv, enn å presentere et produkt med en hel organisasjon og kollegaer i ryggen som kan stå inne for det vi levere, og som man kan samarbeide med.

– To ører og en munn

Moan har lite til overs for de som selger noe bare for å selge. Han mener veien til suksess er å sette seg inn i kundens behov, og få til et god samarbeid.

– Det er en grunn til at vi er født med to ører og en munn. Du skal forstå kundens behov, og det gjør du ved å sette deg ned å være en god lytter. Det er mange selgere som har snakketøyet i orden, og noen ganger tror jeg de fort kan overkjøre kundene.

– Jeg er mer opptatt av å skape en relasjon. Intensjonen er ikke nødvendigvis salget i seg selv, men å få til et samarbeid som man kan bygge videre på i lang tid fremover.

Det var sportssjef i Skiforbundet, Ivar Stuan, som tok Moan inn i varmen da han la opp som idrettsutøver for to år siden.

Magnus Moan er klar for nye utfordringer både på jobb og dansegulvet denne høsten.
Magnus Moan er klar for nye utfordringer både på jobb og dansegulvet denne høsten.

– Han tok meg med inn på markedssiden i Skiforbundet, hvor jeg fikk være en del av det viktige arbeidet med å legge til rette for jentesatsningen innenfor kombinert skiløp. Vi jobbet for at jenter skal ha de samme rettighetene som jeg hadde da jeg begynte som kombinertutøver.

Og det var i den forbindelse han kom i kontakt med JKS.

– Vi hadde et møte med JKS, og fikk til et samarbeid. Etterhvert fikk jeg tilbud om å jobbe i Trondheim JKS. Tenk å få den muligheten. At noen turte å satse på meg som ikke hadde noe som helst erfaring eller bakgrunn fra denne bransjen, sier han.

Nå har han gått fra å være avdelingsleder i Trondheim, til å bli salgssjef for alle avdelingene i Norge.

– JKS har planer om å satse enda større i Norge, og det er mye nytt som skjer i firmaet nå. Det at jeg har fått ansvar for hele Norge ser jeg på som en spennende utfordring. Jeg skal jobbe tettere opp mot ledelsen i Norge og Danmark, og kommer til å lære masse.

Skal vi Danse 2021

Lysten til å konkurrere om å være best kommer til uttrykk på enda en arena denne høsten. Lørdag skal han nemlig svinge seg på parketten i årets første sending av Skal vi Danse på TV 2.

– Vi vet at du kan stå på ski, men kan du danse også?

Moan flirer.

– Jeg holder et helt vanlig «festnivå» hva gjelder dansing, men jeg hører mye på musikk og jeg liker å danse. Jeg blir så godt humør av det. Hver gang jeg ser noen som virkelig kan danse får jeg alltid lyst til å gjøre det selv.

– Skal du vinne?

– Jeg er uten tvil en vinnerskalle og et konkurransemenneske. Jeg sier ikke nei takk til å vinne, men det kommer ikke gratis. Jeg blir pisket rundt, og må lære meg steg og riktig holdning. Så er det opp til publikum om de stemmer meg videre, sier han og fortsetter:

– Målet er å levere så godt jeg kan, men samtidig kose meg på dansegulvet. Så får vi håpe det er godt nok til at jeg får fortsette noen helger fremover. Det å komme godt forberedt, være ydmyk og ikke tro du kan alt er min oppskrift på livet. Den har jeg lykkes med så langt, både innenfor idrett og salg. Den dagen du tror du er utlært. Da er du ferdig!

Powered by Labrador CMS