Kristin Westreng Aas mener majoriteten av ledige salgsstillinger ikke krever bachelor eller mastergrad.

Hodejeger: – Manglende utdanning vil begrense mulighetene innen salg

Daglig leder i Salesjobs Oslo, Kristin Westreng Aas, oppfordrer selgere uten utdannelse til å ta relevante kurs.

Publisert

– Det er rett og slett fordi en del større selskaper krever det, og du kommer ikke på intervju dersom det stilles krav om bachelor eller mastergrad i stillingsannonsen. Dette er policyen i en del av de store selskapene, sier Kristin Westreng Aas, til SALG24.

Hun er daglig leder i Salesjobs Oslo, som driver med salg og lederrekruttering.

– Når det er sagt, vil majoriteten av salgsselskaper som søker selgere ikke stille disse kravene. Det er hovedsaklig store, kjente selskaper som krever høyere utdannelse. Det betyr at det absolutt er gode karrieremuligheter for de som ikke har noen grad å vise til.

– En forutsetning

Trenger man utdannelse for å søke en stilling, kommer dette tydelig frem i stillingsannonsen.

– Søker man jobb i store virksomheter og i offentlig sektor, er det som regel en forutsetning at man har en bachelor. Det er ikke nødvendigvis navngitt hvilke fagområde den skal være fra, men de har det som en forutsetning.

Hun påpeker at bedriften du søker deg til, vil ha en sammenheng med hva slags utdannelse de krever.

– Meg bekjent finnes det ingen forskning som sier at du blir en bedre selger med utdannelse. Du kan absolutt lykkes som selger og gå videre til salgssjef uten høyere utdanning.

– Begrenser mulighetene

Westreng Aas understreker at det finnes mange ulike stillinger og roller innen salg. Selv rekrutterer hun tidvis junior-selgere som er helt uerfarne, og da handler det om å ha de riktige evnene og ferdighetene.

– Svært ofte ser de som bruker oss i en rekrutteringsprosess etter en spesiell type kompetanse. Det kan for eksempel være erfaring knyttet til B2B-salg. Skal man selge til større bedrifter, må man kjenne til hvordan de fungerer – og da er erfaring svært relevant.

Hun oppfordrer dessuten alle selgere til å ta ulike kurs for å vise at man brenner for faget, og ønsker å lære mer.

– Man skal være klar over at man begrenser mulighetene ved å ikke ta utdannelse. Men igjen understreker jeg at mulighetene er så mange i salgsbransjen at man vil få muligheten til å bygge en karriere uansett.

Powered by Labrador CMS