Hina Khurshid jobber som teamleder i Skycall ved siden av studiene.
Hina Khurshid jobber som teamleder i Skycall ved siden av studiene.

Hina (22) ble permittert. Så ble hun kontaktet av et salgs- og markedsføringsbyrå

Nå har hun fått en lederrolle i Skycall ved siden av studiene.

Publisert Sist oppdatert

Hina Khurshid studerer forretningsjus på Handelshøyskolen BI, og jobber som teamleder i byrået Skycall ved siden av.

Da den første koronabølgen kom ble hun som mange andre permittert fra sin daværende jobb. Derfor måtte Khurshid på jobbsøking.

– Jeg synes det gøy selv å tenke over hvordan jeg fikk denne jobben. Det var ganske tilfeldig. Jeg ble permittert, og begynte å søke etter jobb på steder som Finn og NAV. Plutselig fikk jeg en telefon fra noen som lurte på om jeg ville komme på intervju i Skycall, sier Khurshid.

Hun hadde tatt et friår fra skolen, og ville jobbe slik at hun etter hvert kunne dra ut å reise. Khurshid hadde aldri jobbet med salg før hun begynte i salgs- og markedsføringsbyrået.

– Dette er mitt første møte med salg. Og jeg skal være ærlig å si at jeg ikke visste helt hva jeg takket ja til. Men jeg har blitt tatt imot på en god måte og fått god oppfølging. Her legger de også til rette slik at jeg kan studere samtidig.

– Mange tror at selgere lurer folk

Selv om hun ikke hadde erfaring fra salgsyrket, synes Khurshid at hun passer godt til jobben.

– Jeg tror ikke du trenger å ha veldig mange egenskaper fra før av. Opplæringen var veldig viktig for at jeg kunne bli en god selger. Men jeg tror det er viktig å være villig til å utfordre seg selv.

Nå leverer hun mellom 100 til 150 salg i måneden. Spesielt én ting er viktig når man jobber som selger, mener teamlederen.

– Når mange tenker på selgere, så tenker de at de lurer folk. Man assosierer salg med det å bli lurt. Jeg lærte derimot veldig tidlig at jeg må være ærlig. Man er ærlig med det man driver med, og sørger for å dekke kundens behov. Jeg tror også det har resultert i at jeg har lyktes godt i min jobb.

Utvikler seg som leder

Khurshid må også opptre som en leder på jobb. Men denne rollen består også av mye læring, mener hun.

– Jeg synes det går veldig bra å være teamleder. Sjefen min sa noe under oppstarten min som har festet seg. Han sa at selv om du er leder, så er du alltid i utvikling. Det tar jeg med meg, og jeg lærer noe nytt hver dag.

Powered by Labrador CMS