Joker Teisen.
Joker Teisen.

Mener stillingsutlysning la opp til brudd på arbeidsloven

Jokerbutikken på Teisen måtte fjerne stillingsutlysningen etter kritikk. Daglig leder beklager formuleringen.

Publisert

Deler av teksten til en utlysning av en deltidsstilling i Joker høstet kraftig kritikk, da enkelte oppfattet det som at Jokerbutikken la opp til å bryte arbeidsloven.

Dette rapporterer Avisa Oslo.

Teksten det reageres på lyder følgende: «Jobber du et annet sted og trenger ekstrajobb så ikke søk. Det passer ikke da du ikke er fleksibel».

En av kritikerne er John Thomas Suhr, som er leder i fagforeningen Oslo og Akershus Handel og Kontor.

– Dette er avslørende og viser hva arbeidsgiver forventer av sine ansatte. Og det de vil ha er en ringehjelp som står på pinne, sier Surh til HK-Nytt.

Han legger til at en arbeidsgiver ikke har lov til å bestemme hva en ansatt skal gjøre på fritiden, uten å betale for det – og at de skal ha en arbeidsplan på forhånd å forholde seg til.

Norgesgruppen er de som drifter dagligvarekjeden overordnet, og har gitt klar beskjed om hva de tenker om teksten i en uttalelse til HK-Nytt.

– Når det gjelder setningene i jobbannonsen, så er ikke dette i tråd med vår ansettelsespolicy, og vi vil følge opp dette og ta kontakt med kjøpmannen, skriver Hanne Evensen, kommunikasjonssjef i Kjøpmannshuset Norge.

Stillingsutlysningen er nå fjernet, og daglig leder for Jokerbutikken, Kazim Jamil, beklager formuleringen.

– Det var min feil og jeg legger meg flat, sier han til Avisa Oslo.

Powered by Labrador CMS