Dette er ikke Freya, men en annen hvalross.

Økte båtforsikringssalget etter Freyas herjinger

Flere forsikringsselskap melder om flere henvendelser relatert til båtforsikring etter hvalrossen Freyas inntog i norske havner.

Publisert

Hvalrossen Freya har vært midtpunktet i sommerens nyhetsdekning, og er kanskje mest kjent for å bruke fritidsbåter som solseng. Synet av båtene som har blitt tilgriset og nesten sunket under vekten av hvalrossen kan ha påvirket salget av båtforsikring, melder TV2 Nyheter.

Forsikringsselskapet Frende sier de merker en økning i kunder som tegner båtforsikring, og i forrige uke hadde de sin beste salgsuke hittil i år.

– Etter et jevnt godt sommersalg, så vi en økning på 51 prosent på båtforsikringer forrige uke, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring til TV2.

Hun legger til at salget av forsikring vanligvis avtar mot slutten av sommeren og at tallene derfor er noe spesielle. Det er usikkert om Freya er med på å påvirke salget, men selskapet utelukker det ikke.

Gjensidige Forsikring sier de har fått mange henvendelser fra kunder som vil sjekke hva forsikringen dekker.

– Det kom etter den første Freya-saken om en båteier som kun hadde delkasko, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad.

Han antar at disse kundene oppgraderer forsikringen når de får beskjed om at delkasko ikke dekker et besøk av Freya.

If Forsikring har på sin side ikke merket noen økning i båtforsikringssalget. De begrunner dette med at de fleste båtentusiaster allerede har kaskoforsikring på båten.

Powered by Labrador CMS