Erik Mehl på det han beskriver som en harmonisk fjelltur med barna.
Erik Mehl på det han beskriver som en harmonisk fjelltur med barna.

#Sommerpraten

Erik husker godt sin største jobbflause: – Hadde mange våkne netter det året

Selv om det er en del år siden Eriks jobbtabbe, så sitter det fremdeles ferskt i minnet.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller SALG24 en rekke personer i salgsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker å lykkes i bransjen.

Neste ute er lektor ved institutt for markedsføring på Høyskolen Kristiania, med 15 års erfaring innen B2B-salg, Erik Mehl.

– Har du pass?

– Jepp. Gyldig pass i skuffen, men har ikke behov for det i sommer.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Nyte langsomme dager med familien – fortrinnsvis på fjellet. Men blir også en del hjemme for å passe hest og bikuber, som krever jevn oppmerksomhet gjennom sommeren for å sørge for god tilgang på honning til høsten!

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Åhh... Det har blitt mange opp gjennom årene. Gode minner fra dykketurer til Strømsholmen på Nord-Vestlandet, tidlig ridetur på stranden med eldste datter på Mauritius, Fjellrock på Beitostølen med hele familien, samt mange gode minner fra lange fjellturer rundt i Jotunheimen.

– Hva er din beste salgspitch/salgsapproach?

– Å være autentisk. Samle mye informasjon om kunden på forhånd og snakke om verdi i første møte.

Seks kjappe:

Fjell eller strand? – Fjell

Fly eller tog? – Fly – blir togsyk

Caps eller bøttehatt? – Caps, men trenger vel egentlig en liten parasoll fordi jeg er så lys i huden

Softis eller kuleis? – Ingen av delene. Blir saftis eller hjemmelaget sitronsorbet

På grillen: Kjøtt eller fisk? – Har ikke grill men gjerne smørdampet torsk

Øl eller vin? – En god rødvin

– Nevn en bransjeperson å se opp for i framtiden

– Her må jeg nesten bare få lov til å snakke varmt om våre salgsstudenter. I de årene jeg har jobbet med undervisning er det mange av dem som har utmerket seg i forskjellige salgsroller når de gikk ut i jobb. Mange har også vært omtalt i Salg24 tidligere, men jeg velger å ikke nevne navn. Ingen nevnt – ingen glemt.

– Når tryna du sist på jobb?

– Noen år siden jeg jobbet i en aktiv salgsrolle nå. Men ett minne som har brent seg fast var når jeg jobbet hos en stor datadistributør. Hadde da ansvaret for Apple salget og fikk en brilliant idé om at vi skulle bundle Office pakken med Apple maskiner til våre forhandlere. Ett år etter at vi hadde kjøpt inn noen hundre Microsoft Office-pakker og kjørt en større kampanje mot forhandlerne, satt vi fremdeles igjen med 80 prosent av pakkene. Hadde mange våkne netter det året – selv om resten av ledergruppen tok det relativt fint.

– Hva er ditt beste råd til unge mennesker som ønsker å lykkes i salgsbransjen?

– Om jeg skulle oppsummere det med én ting så er det å komme seg inn i en salgsjobb hvor man jobber med produkter/løsninger man kan selge med god samvittighet. Da faller mye annet, som motivasjon, på plass.

Powered by Labrador CMS