Erik Ivarjord mener det viktigste man gjør som selger, er å speile kundene.
Erik Ivarjord mener det viktigste man gjør som selger, er å speile kundene.

Erik er toppselger i Talkmore: – Jeg elsker å konkurrere

Erik Ivarjord tok permisjon fra studiene for å satse på salgskarrieren. Nå har han blitt kåret til månedens selger i Talkmore to ganger på rappen.

Publisert Sist oppdatert

Da Erik Ivarjord (21) flyttet fra hjembyen Mo i Rana til Tronheim for å studere eiendomsmegling, ble han tipset om å søke jobb i Enevo ved siden av studiene.

– Jeg hadde aldri jobbet med salg før jeg flyttet til Trondheim. Det var en kamerat som tipset meg om å begynne med telefonsalg, og lokket med at det var gode penger å tjene, forteller Ivarjord til Salg24.

Han innrømmer at han aldri har trivdes spesielt godt på skolebenken, og at den digitale undervisningen som var en konsekvens av pandemien, ikke bidro til å gjøre det noe særlig mer attraktivt å studere.

– Jeg jobbet hos Enevo fra februar til mai, og skjønte fort at jeg hadde et talent. Jeg dunket inn slag fra første stund, og kjente på motivasjonen det ga meg, at dette var noe jeg ville fortsette med.

– Dere ringer, jeg bringer

Ivarjord tok permisjon fra meglerstudiene og flyttet til Oslo for å satse alt på salgskarrieren.

Nå jobber han som salgskonsulent for Talkmore, og selger strømavtaler til eksisterende kunder.

Med sitt relativt nyoppdagede talent, kan 21-åringen skilte med to utmerkelser i form av at han har blitt månedens selger i både oktober og november.

– Hadde det ikke vært for teamlederen vår, Sindre Hebnes, hadde ingen av oss prestert så godt som vi gjør. Han er ekstremt flink til å motivere oss i form av interne konkurranser, og følger oss nøye opp. Han har et genuint ønske om at alle skal få godt betalt, og er kjent for replikken; «dere ringer, jeg bringer».

Ivarjord er tydelig på at han er et konkurransemenneske, og at noe av det gøyeste med jobben er å få konkurrere med flinke kollegaer.

– Jeg elsker å konkurrere, og det er hovedsakelig derfor jeg trives så godt med det jeg gjør. Alle her ønsker å være best, samtidig som vi vil at alle skal lykkes, og det skaper et veldig godt arbeidsmiljø.

– Speile kundene

– Hva er dine hemmelige triks for å bli en god selger?

– Jeg har alltid vært fast bestemt på å få til det jeg driver med, og hvis man går inn med den mentaliteten så får man det som regel til også. Jeg har en vinnermentalitet uavhengig av om jeg kan det jeg begir meg ut på eller ikke. Og det har vist seg å gi uttelling, svarer han.

Selv om Ivarjord ikke hadde jobbet direkte med salg tidligere, hadde han erfaring fra servicebransjen som servitør. Det mener han har vært viktig læring, for å kunne kommunisere med ulike type mennesker.

– Jeg tror noe av det viktigste man gjør er å speile kundene. Du kan ikke snakke i samme tempo og tonefall til alle. Eldre mennesker trenger kanskje en mer rolig og nøye gjennomgang enn yngre kunder, hvor man kan pushe litt hardere og leke seg mer med tonefallet. Man må prøve å feile, og finne den oppskriften som passer best for deg som selger.

Han mener det er sjanseløst å kopiere andre selgere, og at man må bruke sine egne særegenheter for å lykkes med kundekontakten.

– Man må høres autentisk ut. Det er mennesker vi prater med i andre enden av telefonen, og det er lite tillitsskapende å høres ut som en A4-selger. Jeg prøver å snakke på samme måte som jeg snakker med kompiser. Det føles mest naturlig for meg, og i tillegg får jeg ofte bekreftelse på at mange synes dialekten min er sjarmerende, sier han og ler.

Høyt salgsvolum

Ivarjord setter seg mål. Store og små. Det første er å bli månedens selger, så den beste i kvartalet – og på sikt er drømmen å bli anerkjent som Årets selger.

– Foreløpig sikter jeg meg inn på å bli Key Account Manager. Når man jobber mot privatmarkedet skal man ha et ganske høyt salgsvolum for å tjene godt, men som KAM får man muligheten til å jobbe inn mot store bedrifter, og det er nok det som blir neste steg for min del.

– Krever det noen endringer i salgsstrategien for å bli Årets selger, eller for å klatre i gradene hos Talkmore?

– Nei, jeg tenker at jeg skal fortsette med det jeg gjør nå. Holde meg på topp. Nå har jeg en oppskrift som funker for meg, og man skal vel aldri endre på noe som fungerer godt. Jeg skal fortsette å være dedikert, og på den måten nå de målene jeg har satt meg.

Powered by Labrador CMS