Edmund Magnus Ness har jobbet hardt for å bygge opp en salgsavdeling hos Globetech.
Edmund Magnus Ness har jobbet hardt for å bygge opp en salgsavdeling hos Globetech.

– Det har vært utrolig spesielt å bygge opp en salgsavdeling på denne måten

Edmund Magnus Ness startet i jobben som sales manager i Globetech midt i pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Globetech holder til i Kristiansand, og er en bedrift som tilbyr IT-tjenester til maritim sektor.

– Globetech er en gründerbedrift som startet for ti år siden av konsulenter som jobbet mye innen maritim sektor. Som et ledd i å profesjonalisere så ble jeg i vinter ansatt for å bygge opp en egen salgsavdeling, sier Ness.

Jobben så langt har vært givende, forteller han. Samtidig har det vært en smule spesielt.

– Det har vært utrolig moro. Det første halve året med korona har vi brukt på å bygge grunnmuren, og vi har hatt fokus på eksisterende kunder og det å sette salg i system. Nå skal vi ut å presentere oss og synliggjøre kompetansen som finnes i bedriften. Samtidig har det vært utrolig spesielt å bygge opp en salgsavdeling på denne måten, fra hjemmekontor. Det er utrolig tøft å gjøre endringer derfra, og jeg kjente jo at jeg gjerne skulle vært mer fysisk til stede. Men vi har fått til å etablere gode rutiner til tross.

Bruker sin erfaring

Ness har jobbet med IT og telekom helt siden 2006. Han har erfaring fra Telenor, Atea og Get. Dette får han bruk for i sin nye stilling.

– Salgserfaringen og ledererfaringen har jeg mest bruk for. De som jobber her fra før har så mye kompetanse på drift, IT og det faglige at jeg kan fokusere på å utvikle salg. Vi er tre personer som jobber i salgsavdelingen nå, og vi har tydeliggjort rollene og forventingene til hverandre. Dette har gitt mer effektive rutiner og prosesser som kundene synes er bra. IT-sikkerhet er noe av det viktigste i denne bransjen nå, men det er også behov for ulik kompetanse innenfor generell IT og kommunikasjon.

Mange av skipene, som Globetech drifter og overvåker for sine kunder, holder til i utlandet, selv om de fleste også har kontor og base i Norge.

– Vi drifter skip over hele verden. Akkurat nå har vi for eksempel to mann nede i Brasil. Hovedsakelig er det norske rederier og management-selskaper, men virksomheten vår er stedsuavhengig.

Litt andre forhold

Ness synes landskapet de jobber i er interessant. De skiller seg litt ut sammenlignet med andre IT-aktører.

– IT til sjøs krever en annen tilnærming enn tradisjonell IT på land. Det kan være dårlig eller ingen internettdekning og der pirater tidligere var den største frykten så er det nå cyberangrep som lurer. Bevegelser gjør også at utstyr må sikres på en annen måte.

Powered by Labrador CMS