Kenneth Bjerga
PR-sjef i Easee, Kenneth Bjerga.

Easee trues med salgsforbud

Svenske Elsäkerhetsverket hevder Easees elbillader har flere mangler.

Publisert Sist oppdatert

Easee blir konfrontert av svenske Elsäkerhetsverket om at deres elbilladere ikke tilfredsstiller en rekke EU-krav. Dette melder TEK.no.

Elsäkerhetsverket har sendt Easee et brev hvor de påpeker en rekke feil og mangler i produktene Easee Home, Easee Charge og Easee Ready. De advarer om at produktene kan ilegges salgsforbud og at Easee kan bli tvunget til å tilbakekalle de.

Dette kan også bli aktuelt i Norge.

– Dersom det blir gjort vedtak i Sverige, så er produsenten forpliktet til å følge opp dette også i andre land der de har solgt produktet, forklarer avdelingsdirektør John-Eivind Velure i spektrumsavdelingen hos NKOM til TEK.no.

Elsäkerhetsverket påpeker at bruksanvisningen viser at en jordfeilbryter er innebygget i laderen, noe de har konkludert med at den ikke har.

– Løsningen for jordfeilshåndtering som dere har implementert i produktet deres, følger ikke kravene som stilles til jordfeilbrytere, og kan derfor ikke anses å være en jordfeilbryter. Produktet inneholder heller ikke en verifisert DC-beskyttelse som oppfyller kravene. Jordfeil eller DC-feil risikerer personskade eller brann, skriver Elsäkerhetsverket i brevet.

De poengterer også at ladeboksene ikke tåler en overspenningstest, noe de mener kan resultere i skade på kjøretøyet som er koblet til ladeboksen.

– Vi kan bekrefte at vi er i dialog med svenske Elsäkerhetsverket. Dette er en del av en prosess der Elsäkerhetsverket undersøker flere produsenter av elbilladere i Sverige, som en del av deres tilsynsvirksomhet. Easee er positive til Elsikkerhetsverkets fokus på sikkerhet, ønsker dialogen velkommen og svarer på deres spørsmål innen den gitte tidsramme, sier nordisk PR-sjef i Easee, Kenneth Bjerga.

Powered by Labrador CMS