Fra venstre: Norgessjef i Klarna, Geir Østby og CEO i Dintero, Daro Navaratnam.

«Klarna-utfordreren» Dintero inngår samarbeid med Klarna

Etter stor kundeetterspørsel har den norske betalingsløsningen og «Klarna-utfordreren» Dintero nå valgt å inngå samarbeid med Klarna. Snart vil alle deres butikker få muligheten til å tilby den globale shopping- og betalingstjenesten.

Publisert

Det skriver Klarna i en pressemelding.

Dintero, som blant annet har Schibsted og Bring på eiersiden, samler de mest populære betalingsmetodene fra forskjellige leverandører i sin checkout – så butikken selv kan sette sammen de mest relevante betalingsløsningene for deres kunder.

– I utgangspunktet leverer vi en litt annen løsning enn Klarna, men det er riktig at vi på noen områder har vært konkurrenter. Samtidig er det slik at vi nå, med vår lansering av Split Payment og våre ambisjoner om videre vekst er bedre tjent med å samarbeide enn å konkurrere, sier gründer og CEO i Dintero, Daro Navaratnam.

Vil fortsette veksten også utenfor Norge

Fintech-selskapet som senest i november i fjor ble verdsatt til 500 millioner kroner, har det siste drøye halvannet året opplevd mellom tre og fire ganger vekst i sine gjentakende inntekter, som typisk er abonnementsinntekter og rene inntekter på betaling. Dintero har også lansert sin checkout-løsning i Sverige og Split Payment i Norge.

– Vi er nå svært godt rigget for videre vekst utenfor Norge, både økonomisk, produktmessig og kompetansemessig. Siden Klarna er en ledende internasjonal betalingsløsning, vil dette også være med på å styrke vår konkurransekraft utenfor våre grenser, i første omgang som en nordisk utfordrer – deretter på det internasjonale markedet, sier Navaratnam.

Mellom en tredjedel og halvparten av all netthandel i Norden går nå gjennom Klarnas betalings- og shoppingløsninger. De er til sammen aktive i 45 land og har mer enn 150 millioner aktive kunder globalt. I tillegg til forskjellige former for betaling, tilbyr Klarna også en rekke løsninger for vekst og markedsføring som også Dinteros butikker vil kunne ta i bruk.

Klarna: Et stort og uforløst potensial i betaling på ulike plattformer

Spesielt Dinteros løsning, Split Payment, for å splitte betaling til flere selgere tilknyttet ulike plattformer, som takeaway-mat fra forskjellige spisesteder, eller reiser med forskjellige transportmidler og selskap, ser Klarnas Norgessjef, Geir Østby, et stort og uforløst potensiale i.

– Det har vært og vil fortsatt trolig være en økning i denne type delingsøkonomi og plattformer hvor flere tilbydere av alt fra mat til transport og andre tjenester, vil tilby sine produkter og tjenester. Når Dintero nå åpner for muligheten til å betale med Klarna i sin Split Payment-løsning, får sluttkundene tilgang til våre svært populære betalingsløsninger også her. Det er vi veldig fornøyd med, sier Norgessjef for Klarna, Geir Østby.

Powered by Labrador CMS