Herman Søbergs første tips er å lytte til lederen.
Herman Søbergs første tips er å lytte til lederen.

Salgsdirektør Herman deler fem tips til nye selgere

Salgsdirektør i markedsføringsbyrået Concept Communication, Herman Søberg, kommer med sine råd til deg som er ny selger.

Publisert Sist oppdatert

Tips nummer 1: Ta hjelp fra lederen din

– Som ny selger er du avhengig av å få opplæring og hjelp fra en erfaren leder, som har lang erfaring fra nettopp det du skal gjøre. Det gjør at hen mest sannsynlig har møtt på de samme utfordringene du kommer til å møte på, og kan hjelpe deg å løse disse. Veldig ofte er det de selgerne som våger å be om hjelp, som får til salget raskest og får et godt grunnlag for å mestre hverdagen som selger.

Tips nummer 2: Møt opp hver dag og vær positiv

– Som regel er det å jobbe som selger en veldig morsom og utfordrende jobb hvor du lærer mye og har det gøy. Noen dager er dog tøffere enn andre, mange selgere kan da føle at det tærer på motivasjonen og terskelen for fravær blir lavere. Møt opp uansett og hold fraværet nærmest ikke-eksisterende! Det er som i idretten, at de som møter på hver eneste trening, over tid, blir bedre enn de som kommer en gang i blant.

Tips nummer 3: Prøv ditt beste – enten går det bra, eller så lærer du

– Når du er ny i salgsbransjen vil du møte mye motstand, men så lenge du prøver ditt beste blir du bedre. Prøv nye ting, fortsett med det som fungerer og lær av det som ikke fungerer. Hold deg positiv og gi ditt beste, så er det bare et tidsspørsmål før du tar igjen de andre selgerne som har jobbet lenge.

Tips nummer 4: Mengdetrening – snakk med så mange som mulig hver dag

– Snakk med så mange potensielle kunder som mulig hver eneste dag. Når du er ny er det viktig at du lærer mye hver dag, og det gjør du i hovedsak ved å ha så mange samtaler som mulig. En ny selger som snakker med 20 potensielle kunder hver dag vil snakke med 100 potensielle kunder i løpet av en uke, mens en annen som snakker med 100 potensielle kunder hver dag vil snakke med 500 potensielle kunder på en uke. Sistnevnte vil da få 5 ganger så mye erfaring i samme tidsrom. Salg er et numbers game, hvor du må lære å takle mange avslag før du lykkes.

Tips nummer 5: Ikke sammenlign deg selv med andre, kun med deg selv fra i går

– Når du begynner som ny selger er det fort gjort å sammenligne seg selv med andre. Sannsynligvis er de som har jobbet lengre, bedre enn deg, fordi de har mer erfaring. Alle har sin egen utvikling å fokusere på. Det du bør ha fokus på, er å bli litt bedre enn du var i går. Det viktigste for å lykkes er å ha progresjon over tid.

Powered by Labrador CMS