Fra venstre: Håkon Stiksrud, direktør for E-mobility i Circle K, Christian Haneborg, Styreleder i Elton Mobility AS, Christian Ellneby, strategidirektør for Global E-Mobility i Circle K, og Jørgen Elton Nilsen, daglig leder i Elton Mobility AS.

Schibsteds elbil-app får Circle K inn som investor

Avtalen ble inngått onsdag denne uken, og gjør at eierskapet i Elton Mobility AS blir delt 50/50.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gikk inn i et marked med et drøss av ulike apper, innviklede ladeløsninger og kompliserte prismodeller. Vår klare ambisjon var å gjøre hverdagen enklere for landets elbilister, sier Jørgen Elton Nilsen, daglig leder i Elton i en pressemelding.

– Samarbeidet med Circle K er slik vi ser det nok en gamechanger for elbil-eiere, fordi enda flere ladere blir tilgjengelig i én app. Nå blir det enda enklere å finne frem til en passende lader for elbilen langs veien.

Joint venture-avtalen mellom Circle K og Schibsted ble inngått onsdag denne uken, og gjør at eierskapet i Elton Mobility AS blir delt 50/50. Det første brukerne av Elton-appen vil merke er at Circle Ks ladestasjoner i Skandinavia blir tilgjengelige i appen.

I neste omgang er planen å utvikle eksisterende funksjoner og ikke minst implementere flere nye funksjoner i appen.

– Elton skal være den smarteste ladeappen som finnes. Vi skal skape den beste brukeropplevelsen, og vi jobber konstant med å integrere enda flere ladere i appen, sier Nilsen.

Selskapet har også nylig lansert et eget navigasjonssystem.

– Der viser vi snart estimert ventetid dersom det er kø på laderen. Med livedata kan vi også predikere pågangen hos forskjellige stasjoner. På denne måten kan vi foreslå ruter som gjør at det blir minst mulig kø for alle. Parallelt med dette utforsker vi også ny teknologi for start og stopp av ladere via “tæpping” med telefonen, eller ved å koble kabelen rett i bilen.

Sikter mot 500 nye ladere

– Vi leter kontinuerlig etter muligheter for å gjøre livet enklere for elbilistene, og er glade for å ønske brukerne av Elton-appen i Skandinavia velkommen i Circle Ks ladenettverk. Vi sikter mot å bygge over 500 nye Circle K-ladere i Skandinavia, som innebærer at over 1000 ladepunkter blir tilgjengelig i Elton-appen. Nå ser vi frem til å samarbeide om å forbedre ladeopplevelsen ytterligere, sier Håkon Stiksrud, direktør for E-mobility i Circle K.

Han forteller at Circle K skal fortsette å utvikle sin egen app og andre betalingsløsninger parallelt, uavhengig av Elton.

– Så blir det opp til kundene å bruke løsningen de foretrekker, legger Stiksrud til.

Utviklet i VG Lab

Elton-appen ble opprinnelig utviklet i VGs innovasjonsavdeling VG Lab, men ble ved årsskiftet skilt ut som et eget selskap med Schibsted Norge AS som eier. Christian Haneborg, styreleder i Elton Mobility AS, gleder seg stort over at Circle K nå vil bidra til at Elton-appen kan ta det neste steget.

– Elton-appen er et kroneksempel på intern innovasjon basert på en enkel idé om å fylle et udekket behov hos forbrukerne. Circle K har en kompetanse og et nedslagsfelt i mobility-sektoren som er bygget opp over lang tid, mens Elton på kort tid har utviklet bransjens mest brukervennlige app. At vi nå får Circle K med på satsingen er et stort steg på veien mot å bli den foretrukne appen blant elbileiere i Norden, sier Haneborg.

Powered by Labrador CMS