Enorm etterspørsel etter elbiler

Starten av 2022 viste en solid økning i antall besøk på FINN motor.

Publisert

Tall fra FINN motor viser en solid økning i antall besøk i starten av 2022. Trykket avtok imidlertid noe utover i årets første kvartal, blant annet som følge av krigen i Ukraina, at markedene har blitt påvirket av renteendringer og tilgang på materialer, samt at forhandlere har slitt med å få tak i de mest aktuelle og ettertraktede objektene.

Det norske folk begynner også å reise utenlands igjen, i tillegg til at mange ser ut til å sitte litt på gjerdet og vente når det kommer til kjøp av kjøretøy.

– På tross av alt dette er trafikken høy jevnt over på hele FINN motor, med i snitt over 28 millioner besøk per måned i årets første tre måneder, forteller Eirik Håstein, leder for FINN motor:

– I tillegg har etterspørselen etter elbiler vært helt enorm, spesielt fra mars av. Elbiler markert som solgt eller avpublisert på FINN har i mars og april ligget på ca. 20 prosent, sammenlignet med normalen som er 13-14 prosent.

Også søk etter elbiler har hatt en oppsving på FINN - og særlig modeller som Tesla, Audi e-tron og Nissan Leaf er populære, i tillegg er søkeordet “elbil” blant de mest brukte.

Elbiler har vært populære lenge, men det har skjedd en tydelig økning de siste månedene.

- Vurderer du å selge elbilen din, er det med andre ord en god tid å gjøre det på, sier Håstein.

Powered by Labrador CMS