(F.v.) Wanda-gründer Lars Syse Christiansen, CFO Cecilie Ellila Weltz og ny Norden-sjef Ida Barth Thomassen.
(F.v.) Wanda-gründer Lars Syse Christiansen, CFO Cecilie Ellila Weltz og ny Norden-sjef Ida Barth Thomassen.

Wanda rigger for videre vekst: Ansetter CFO og Norden-sjef

Teknologi- og logistikkselskapet Wanda vokser inn i flere nye markeder og ansetter tidligere Otovo-CFO Cecilie Ellila Weltz (33) som CFO og E24-sjef Ida Barth Thomassen (39) som Norden-sjef.

Publisert

Wanda-gründer Lars Syse Christiansen utvider ledergruppen i lagrings- og logistikkselskapet for sirkulære tjenester med to nye toppnavn. Cecilie Ellila Weltz har tidligere hatt rollen som CFO i Otovo, mens Ida Barth Thomassen kommer fra rollen som sjef for E24.

– Wanda jobber med å løse noen av fremtidens virkelig store utfordringer knyttet til bærekraftig konsum og forlenget levetid for tingene våre. Nå utvider vi ledergruppen med to toppnavn som på hver sin side har demonstrert sterke egenskaper i å bygge team og selskaper tidligere, sier Syse Christiansen.

Wanda ble startet i 2020 av gründer Lars Syse Christiansen, Mathias Hovet, Øystein Løseth, Karin Berg, Yves Hwang og Predrag Popovic. Selskapet tilbyr i dag lagring- og logistikktjenester, hvor kundens gjenstander blir hentet på døren– oppbevart på lager- og levert igjen på døren ved behov. Selskapet introduserer nå en rekke tjenester som klesreparasjon, sykkelservice og skiprep. Snart vil kunder også kunne kjøpe og selge brukt med Wanda, inkludert henting og levering på døren.

Cecilie Ellila Weltz er ansatt som CFO. Hun har tidligere vært CEO i leasingselskapet EDEA, CFO i solcelleselskapet Otovo og jobbet i Private Equity-fondet Verdane. Ellila Weltz blir sentral i selskapets videre kapitalmarkedsstrategi og vekstfinansiering.

– Jeg har vært Wanda-kunde siden starten og er helt overbevist om at vi løser viktige utfordringer både for husholdninger og samfunnet. Bare ved å gjøre det enkelt og lønnsomt å ta gode valg kan vi akselerere overgangen til sirkulærøkonomien. Wanda er et selskap med et klart verdibidrag, store ambisjoner og et team jeg kjenner som særdeles flinke, sier Weltz.

Ved utgangen av 2022 hadde Wanda over 2 000 abonnenter, gjennomført over 15 000 ordre og en inntektsvekst på 150 prosent mot fjerde kvartal året før. Totalt har selskapet hentet NOK 80 millioner siden oppstart. De største eierne er per dags dato ProVenture, Norselab, OBOS, Posten/Bring Ventures og gründerne.

Wandas tjenester er allerede aktive i flere norske byer, i tillegg til Stockholm og Gøteborg, og Ida Barth Thomassen ansettes som ny Norden-sjef. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i E24. Tidligere har Thomassen ledet Schibsted Brand Studio og hatt lederstillinger i Aftenposten og VG.

– Markedet for re-commerce og tilhørende logistikk er i brutal utvikling, og det er skyhøye forventninger til tilgjengelige og effektive lagertjenester. Det skaper store muligheter og trigger meg. Jeg ser frem til å lede Norden-veksten og klør i fingrene etter å ta fatt på jobben, sier Barth Thomassen som starter 1. mars.

Powered by Labrador CMS