Techstars Class of 2022.

Equinor inngår avtale med Bergensbasert oppstartsselskap

Equinor har inngått en intensjonsavtale med Korall Engineering, et oppstartsselskap innen 3D-printing som er basert i Bergen.

Publisert

Equinor mener det er behov for løsningen som Korall Engineering foreslår i endringene industrien står overfor, der 3D-printing og digitalt lager er viktige elementer i omstillingen av forsyningskjeden til et digital forsyningsnettverk, skriver de i en pressemelding.

Stort potensial

– Equinor ser et stort potensial for bruk av 3D-printing for å redusere vedlikeholds- og modifikasjonskostnader, redusere leveringstid, redusere fysisk lagerbeholdning, redusere avfall, og forbedre funksjonalitet. Vi mener at Korall Engineerings teknologi og kompetanse er interessant, og ønsker å fortsette samarbeidet som startet under Equinor & Techstars akseleratorprogram, sier Brede Lærum, leder av senter for 3D printing (Additive Manufacturing Centre of Excellence) i Equinor.

Equinor Ventures har også tildelt akseleratorpriser til oppstartsselskapene Sol Clarity fra USA og Powertrust fra Canada. Selskapene mottar 50 000 amerikanske dollar hver, tilsvarende en halv million norske kroner.

– Viktig rolle

Equinor & Techstars akseleratorprogram ble gjennomført hos Equinor i selskapets kontor på Fornebu med åtte oppstartsselskaper fra hele verden. De siste 13 ukene har oppstartsselskapene jobbet sammen med det globale nettverket til Techstars, Capgemini og Equinor. Rundt 100 mentorer har deltatt og bidratt til oppstartsselskapenes utvikling og vekst, og ytterligere støttet med egenkapital levert av det nyetablerte venturekapitalfondet Sandwater.

– Vi tror at oppstartsselskaper vil spille en viktig rolle i utviklingen av nye teknologier og nye verdikjeder for en framtid med lave karbonutslipp, sier Mary Karunakaran, leder av Equinor & Techstars energiakselerator i Equinor Ventures.

Powered by Labrador CMS