Konserndirektør for drift og teknologi i Bane NOR, Sverre Kjenne, signerte kontrakter med Manuel Borràs, Azvis leder for forretningsutvikling i Norge og Kjersti Kanne, administrerende direktør i Baneservice.
Konserndirektør for drift og teknologi i Bane NOR, Sverre Kjenne, signerte kontrakter med Manuel Borràs, Azvis leder for forretningsutvikling i Norge og Kjersti Kanne, administrerende direktør i Baneservice.

Azvi og Baneservice signerte jernbanekontrakter til 850 millioner kroner

– En god balanse mellom nye og eksisterende leverandører styrker oss i utviklingen av fremtidens vedlikehold.

Publisert

Bane NOR signerte torsdag to store vedlikeholdskontrakter, og lar dermed norske Baneservice og spanske Azvi dele jernbanelandet mellom seg.

Kontraktene gjelder sporjustering fra 2024. Kontrakten med Azvi har en totalverdi på 423,2 millioner kroner, mens kontrakten signert med Baneservice anslås til 390,5 millioner.

– Vi har tildelt kontraktene til Baneservice AS og Azvi SAU. Estimert total verdi på kontraktene er cirka 850 millioner kroner, sier konserndirektør for drift og teknologi i Bane NOR, Sverre Kjenne. Han signerte på vegne av det statlige foretaket.

Kjenne ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Baneservice AS, som har hatt kontrakten for Sør-Vest og Øst. Fra 2024 vil selskapet overta område Nord og deler av område Øst.

– Azvi er ny leverandør for oss innen landsdekkende vedlikehold. De tar over kontrakten på Sør-Vest og Øst, sier konserndirektøren.

Avtaletiden på kontraktene er 5 år, med mulighet for opsjon på 3 år. Geografisk er kontraktene fordelt på jernbaneområdene Sør-Vest og Øst, og Nord og deler av Område Øst (Østlandet).

– En god balanse mellom nye og eksisterende leverandører styrker oss i utviklingen av fremtidens vedlikehold. De er også viktige partnere for oss i vår omfattende teknologiske utvikling av jernbanen i Norge, legger han til.

Oppdraget omfatter gjennomgående sporjustering, punktvis sporjustering, sporvekseljustering, ballastfordeling og sporstabilisering. Dette er alle viktige tiltak for en sikker og punktlig jernbane.

Powered by Labrador CMS