Espen Husvæg hadde jobbet mer enn 12 år som faglært vekter, da det dukket opp en mulighet han aldri har angret på at han takket ja til.

Espen ble headhuntet til salgsbransjen – nå er han ny sales executive hos Azets

– Jeg har aldri angret på at jeg takket ja til muligheten jeg fikk i salgsbransjen.

Publisert

Espen Husvæg hadde jobbet som faglært vekter i over 12 år, da han plutselig havnet inn i salgsbransjen.

– Det kom en mulighet rekende på ei fjøl via nettverket mitt. Den muligheten har jeg ALDRI angret på, for den brakte meg inn i en verden av B2B salg. Og siden har jeg nå vært syv år i salgsverden. Først seks år som salgskonsulent i en stor Facility Service bedrift, og så et år som salgssjef i en lokal Facility Management bedrift, forteller Husvæg til SALG24.

1. januar gikk han inn i rollen som sales executive hos Azets. Selskapet tilbyr en kombinasjon av digital og personlig service til over 120 000 kunder i Norden og Storbritannia.

– Hvorfor valgte du å bytte jobb?

– Igjen skulle nettverket spille en rolle. Det kom en telefon en fredag ettermiddag som jeg fort skjønte representerte en mulighet jeg ikke kunne la passere. Muligheten til å lære masse nytt om en helt ny bransje for meg, samtidig som jeg får komme tilbake til et stort og faglig sterkt konsern – gjorde at dette måtte jeg gå for.

På spørsmål om hva han tar med seg i bagasjen, svarer han et stort nettverk, en uredd holdning og et stort ønske om å skape suksess. Nettverksbygging er forøvrig noe Husvæg har tatt på alvor det siste året.

– I fjor vår da ting var korona-mørkt, og det tidvis var tungt å få møter med kunder, etablerte jeg «Walk in the Park» (WITP) i Stavanger, for å ha en alternativ arena for å utvide mitt eget nettverk. WITP som form var litt ulik alle de andre nettverkene. Her er det veldig uformelt, lav terskel og gratis å delta. Dermed er det en arena for alle som som ønsker å bygge nettverk. Både kjempestore aktører, og bittesmå. WITP har vært en mega-suksess med mer en 150 deltagende bedrifter fordelt på fem arrangementer.

Ambisjonene som Sales Executive i Azets blir ifølge Husvæg å bidra til å skape verdier for selskapet, og nå definerte salgsmål. I tillegg har han som ambisjon å gjøre regnskap og lønnstjenester spennende.

Til slutt. Hva er det du trives best med i salgsbransjen?

– Å finne frem til den løsningen som skaper en verdi for kunden. Selve løsningen på et problem. Så trives jeg med å møte andre mennesker og bedrifter. Og sist men ikke minst – signaturen på en god avtale.

Powered by Labrador CMS