Amund Fjeldstad, eier av Fjeldstad & Partners og grunnlegger av Yong Career.
Amund Fjeldstad, eier av Fjeldstad & Partners og grunnlegger av Yong Career.

Dette bør du tenke på før du velger din neste salgsjobb

Grunnlegger av Yong Career, Amund Fjeldstad, mener det er mer enn bare lønn som bør påvirke ditt valg av arbeidsplass.

Publisert Sist oppdatert

Hva gjør man når man får to tilsynelatende like jobbtilbud? Mange vil kun se på lønnen og velge den jobben som tilbyr mest penger. Men ifølge Amund Fjeldstad er ikke det nødvendigvis den beste fremgangsmåten, og sier at det er flere variabler som bør spille inn i beslutningen din.

– Det finnes ikke to like salgsjobber. Jobbeskrivelsen og oppgavene kan se like ut, men å være der og gjøre jobben er aldri det samme, sier han.

Fjeldstad trekker fram visse ting du bør reflektere over og se opp for når du velger din fremtidige arbeidsplass.

Forstå lønnsmodellen

Mange arbeidsgivere lokker jobbsøkere med høy lønn. Fjeldstad påpeker at man må gjøre seg kjent med hva den lønnen innebærer. Er det fastlønn eller mållønn? Hva er bonusordningene?

– Lønnsmodellene er alltid forskjellige, og det som gjør salgsjobber spesielt vanskelig å sammenligne er bonusordningene. Jeg har hatt en hel haug med salgsjobber siden 1985 og har aldri sett to like bonusplaner.

Ofte i selgeryrket er det snakk om mållønn. Her sier Fjeldstad at du bør spørre deg selv hvor sannsynlig er det at du faktisk når det målet. I tillegg bør du ta deg en prat med de andre ansatte.

– Det er veldig lett å lokke med høy mållønn. Hvis det er tilfellet så bør du ta deg en runde med de som allerede jobber i bedriften og spørre hvor mange det er som faktisk når det målet.

– Forbløffende viktig

Er det noe som aldri er identisk så er det lederen du kommer til å jobbe for. Forskjellene mellom en god og en dårlig leder er mange. Ifølge Fjeldstad vil en god leder kunne gi deg mange muligheter og løfte deg opp, mens en dårlig leder vil naturligvis gjøre det motsatte.

– Et spørsmål alle bør stille i et jobbintervju er «hva kan jeg forvente av deg som leder?». Da får du som oftest et inntrykk av hvem de er og om de er bevisst over hva de gjør. En leder er ikke bare noen som skal koordinere, men være en person man kan lære av og som støtter deg, sier han.

– Vær veldig sikker på den lederen du jobber for, fordi det er forbløffende viktig. Spesielt tidlig i karrieren.

Et godt jobbliv

En karriere skal man ha i mange år. Holder man seg til samme fagfelt gjennom hele livet så er det snakk om omtrent 40 år. Hvis du skal ha et godt jobbliv, hva handler det faktisk om?

– Jeg mener det handler om å jobbe med noe du liker, noe i tråd med verdiene dine. Å jobbe med noe og noen som motiverer deg, sier Fjeldstad.

Han sammenligner jobben med en personlig relasjon.

– En relasjon inneholder jo så mye mer enn penger. Du må jo ha noe glede utover de pengene hvis du skal ha det bra i lengden

Powered by Labrador CMS