Alfa Kommunikasjon begjært konkursmøtes i retten torsdag

– Senest i dag hadde vi en dialog på om vi skal gjenåpne, eller legge prosjektet på is.

Publisert

Alfa Kommunikasjon på Frekhaug utenfor Bergen, har blitt begjært konkurs av Skatteetaten.

Alfa Kommunikasjon er eid av Alfagruppen, som leverer digitale tjenester til sine kunder. Alfa Kommunikasjon ble startet opp like før koronapandemien inntraff.

Torsdag skal selskapets fremtid avgjøres i Tingretten, og daglig leder Henning Fyllingsnes sier han er usikker på om de skal gå inn med kapital for å redde selskapet.

– Vi kunne muligens ha redusert utgiftene mer ved å permittere eller si opp selgerne, men det ville gitt oss nøyaktig samme resultat. Når selgerne jobber på provisjonsbasert lønn og blir permittert, vil det bety det samme som å få en oppsigelse.

Ifølge Fyllingsnes stoppet markedet opp som en konsekvens av pandemien.

På det meste jobbet det fire-fem stykker i selskapet, sier Fyllingsnes.

Tall fra Proff forvalt viser at Alfa kommunikasjon omsatte for 388 000 kroner i 2020, opp fra 334 000 kroner i 2019. Samlet sett gikk selskapet med rundt 200 000 kroner i minus på de to årene.

– Senest i dag hadde vi en dialog på om vi skal gjenåpne, eller legge prosjektet på is. Vi vet ikke hvor mange selskaper vi skal ha i fremtiden, eller hvor mange profiler vi skal ha. Skal vi gjennomføre en omstrukturering, er vi avhengig av nye investorer for å få inn ekstra kapital.

Salg24 har vært i kontakt med Skattetaten som ikke vil uttale seg om saken.

Powered by Labrador CMS