Lederen for Deels Norge-kontor Kaja Sperotti.
Lederen for Deels Norge-kontor Kaja Sperotti.

Deel ønsker å hjelpe norske startups med å skalere raskere

Amerikanske Deel har etablert seg i 150 land så langt. Nå står Norge for tur.

Publisert

Deel er en amerikansk aktør innen remote work og global sysselsetting. Nå kommer selskapet til Norge med ambisjonen om å gjøre det enklere for norske oppstartsselskaper å ansette på tvers av landegrensene, og å legge til rette for raskere skalering i nye markeder, skriver de i en pressemelding.

– Vi ønsker å hjelpe startups over hele Norge med sine internasjonale vekstambisjoner. Derfor ønsker vi å nå ut til oppstartsselskaper, inkubatorer og klynger som trenger denne spisskompetansen, sier lederen for selskapets Norge-kontor, Kaja Sperotti.

Hun sier at mange selskaper opplever skaleringsfasen som utfordrende fordi det er vanskelig å finne talenter, men også fordi det å etablere virksomhet utenfor landegrensene innebærer mye usikkerhet.

Deel er etablert nettopp for å hjelpe selskaper med disse utfordringene. De tar ansvar for å sikre at lokal arbeidslov overholdes, og at ansatte får enkel onboarding og nødvendig infrastruktur for å gjøre jobben sin. Nåværende kundeliste inkluderer blant annet Voi, Dropbox og Shopify.

I tillegg har de for øyeblikket et tredvetalls norske selskaper på kundelisten.

– Det er viktig at norske selskaper og startups fortsetter å være slagkraftige og kommer seg ut i det globale markedet, og får muligheten til å finne riktig talent, sier Sperotti.

Deels idé bygger på å forenkle remote work (avstandsarbeid) og gi bedrifter valgfrihet til å ansette fra et globalt arbeidsmarked når de rekrutterer.

Alex Bouaziz, som er administrerende direktør og gründer, har sammen med hans medgründer Shuo Wang, sett selskapet ekspandere til 150 land. Deel har for tiden over 1000 ansatte. Nå er Norge neste land ut.

– Jeg har selv møtt utfordringene som bedrifter i dag møter når de prøver å ansette i utlandet, så jeg ønsket å lage en løsning som gjør det mye enklere for bedrifter å ansette og administrere team som jobber på tvers av land, sier Bouaziz.

Powered by Labrador CMS