Mathias Moe sverger til at video, bilde og tekst alltid bør jobbe sammen i kommersielt innhold.
Mathias Moe sverger til at video, bilde og tekst alltid bør jobbe sammen i kommersielt innhold.

Mathias med klar oppfordring til markedsførere: – Ikke baser nettsider og annonser kun på videoer

– Det hjelper fint lite å ha fancy videoer med gode poenger, dersom du kun når 15 prosent av seerne dine.

Publisert

Mathias Moe er partner og gründer av Din Gruppen som leverer flere tjenester innenfor tekst. Blant annet hjelper de bedrifter med å skrive SEO-artikler og markedstekster.

I en digital verden er det mange markedsførere som sverger til å bruke video som eneste virkemiddel. Det er Moe helt uenig i.

– Det er veldig mye snakk om video, som i og for seg er veldig, veldig bra. Video vokser aller raskest, det er engasjerende, og det konverterer som bare det. Men man kan ikke basere nettsider og annonser kun på videoer. Det må være gode tekster som supplerer og jobber sammen med videoer og bilder, hevder han.

Han er overbevist om at video vil fortsette å vokse, men sverger til en sømløs kombinasjon av flere virkemidler, i stede for at én form skal dominere alt.

– Mange går glipp av salg

– Hva er de viktigste elementene å ha med i en tekst for å fange kunden?

– Alt begynner med tittelen. Fanger du ikke leseren umiddelbart i dag, scroller de seg videre. Clickbait er lov, så lenge agnet faktisk smaker godt. Deretter er det viktig å gå rett på sak i ingressen. Beste praksis i SEO tilsier at en skal bruke nøkkelordet/-frasen tidligst mulig. Den delen av algoritmen er direkte basert på brukeren, som ønsker informasjon med en gang.

Han mener også at en «spiselig» lengde på setninger og avsnitt er helt essensielt for å holde på leseren.

– Dersom du har en god artikkel, bør du oppfordre brukeren til handlinger som for eksempel kjøp, registrering. Mange går glipp av salg, simpelthen fordi de holder tilbake og ikke ønsker å fremstå for «selgende», mener Moe.

På spørsmål om markedsførere har mye å gå på når det gjelder å skrive gode tekster, svarer Moe ja.

Han begrunner det med at han mener det er mye uforløst potensiale, både innen det SEO-tekniske, men også den generelle språkkvaliteten.

– Det største problemet er at de fleste som skriver tekster, ikke jobber med tekst på fulltid. Stillingstitler som kun forventer kunnskap om SoMe, annonsering, webdesign, SEO og Photoshop, er drepen for gode tekster.

Moe sverger til at video, bilde og tekst alltid bør jobbe sammen, og at undertekst er helt essensielt.

– Statistikk viser for eksempel at omtrent 85 prosent av Facebook-videoer vises uten lyden på. Det hjelper fint lite å ha fancy videoer med gode poenger, dersom du kun når 15 prosent av seerne dine.

– Rett og slett skandale

– Hva er dine fem beste tips til folk som skal lage kommersielt innhold?

1. Bruk nøkkelordanalyser

Nøkkelordanalysene er gode til SEO-arbeid. De gir deg også innsikt i hva kunden din faktisk lurer på. For omtrent hver eneste kunde oppdager jeg nøkkelord/-fraser jeg aldri hadde tenkt på i den bransjen. Da vi startet tjenesten Din Transkribent, visste jeg for eksempel ikke at professorer brukte så mye penger på å transkribere forskningsintervjuer.

Analysene kan for øvrig også brukes til å lage videoer, infografikker og andre medier som besvarer brukerens behov. SEO handler tross alt ikke bare om å ranke øverst, men å besvare det som brukeren søker etter.

2. Invester i en bedriftsblogg

Dessverre støver for mange bedriftsblogger ned. Jeg liker å surfe på diverse bedriftssider, og der ser jeg blogger som ikke har vært aktive på over et år. Noen bedrifter mangler også blogg på sine nettsider. Det er rett og slett en skandale. Vi får flere titalls leads i måneden fra organisk trafikk i søkemotorene, og den trafikken kommer av aktive blogger.

Trafikken er ikke gratis, siden vi må skrive innholdet. Men når innholdet er skrevet og publisert, ligger det der i «evigheter». Til motsetning - stopper du krana til annonser, blir all trafikken borte over natta.

3. Blogg hos samarbeidspartnere

Gjesteblogging er ikke dødt, slik mange vil ha det til. Dette er en flott måte å bygge nettverk på, samt nå ut til andre bedrifter og organisasjoner sine lesere. Ditt innhold er utvilsomt interessant for andre bedrifter. Ikke alle sier ja, men det er verdt å sende ut et par forespørsler.

4. Fyll inn gap i kompetanse

Vennligst ikke søk etter en digital markedsfører som kan alt mellom himmel og jord. Fyll heller inn gap i kompetanse ved hjelp av frilansere og byråer. Det finnes mange dyktige personer du kan bruke til oppgaver i produksjon av kommersielt innhold.

5. Ha det gøy!

Det går faktisk an å skrive om noe som engasjerer deg. Da er sjansen også større for at innholdet vil engasjere leserne dine. Lidenskap skinner nemlig gjennom tekstene. Det samme gjør også mangelen på lidenskap hos enkelte.

Dramatisering, humor, historier og andre virkemidler kan løfte tekstene. Du trenger ikke beskrive produkter og tjenester i standardmaler med nøyaktig de nøkkelordene alle søker mest på. Da blir tekstene grå og kjedelige, og du mister raskt motivasjonen. Sett deg ned og brainstorm ideer før du setter i gang produksjonen av innholdet.

Powered by Labrador CMS