Per Anders Frivold studerte Markedsføring og Salgsledelse ved Høyskolen Kristiana. Selv mener han at utdannelsen har gitt ham et godt utgangspunkt for å lykkes i bransjen.
Per Anders Frivold studerte Markedsføring og Salgsledelse ved Høyskolen Kristiana. Selv mener han at utdannelsen har gitt ham et godt utgangspunkt for å lykkes i bransjen.

Per Anders (30) er den eneste selgeren i bedriften

– Det er litt skummelt. Jeg har i tidligere arbeidsforhold vært vant til å ha en sjef som delegerer oppgaver og tar det overordnede ansvaret, men nå må jeg lage min egen struktur.

Publisert Sist oppdatert

Per Anders Frivold har drevet med salg i ti år. I dag sitter han helt alene på salgsavdelingen i det som tidligere het Konsultas AS, men som nylig byttet navn til Rada.

Selskapet som foreløpig kan skilte med fire årsverk, leier ut IT-konsulenter både til det offentlige og private markedet. Frivold har ansvaret for å rekruttere konsulenter, og skape gode, og nye kunderelasjoner.

– Jeg er den eneste selgeren, og det er et litt annerledes miljø enn det jeg kommer fra tidligere. Men da jeg fikk sjansen til å begynne her, kunne jeg ikke takke nei, sier Frivold til Salg24.

– Ekstremt lærerikt

Han innrømmer at det er utfordrende å ha ansvaret alene, men at erfaringene han tilegner seg er gull verdt.

– Det er litt skummelt. Jeg har i tidligere arbeidsforhold vært vant til å ha en sjef som delegerer oppgaver og tar det overordnede ansvaret, men hos Rada må jeg lage min egen struktur. Det har vært viktig å laste ned et CRM system og skaffe andre verktøy som gjør jobben min mest mulig effektiv, sier han og fortsetter:

– Det er viktig å ha disse tingene på plass for å ha kontroll på alle aktiviteter, slik at også jobben med å skaffe nye potensielle ansatte og partnere blir enklere. Det er ekstremt lærerikt å gjøre hele prosessen selv.

Frivold tror det blir viktig for Norge å etablere gode IT-miljøer i tiden fremover.

– Jeg tror hele Norge og alle bransjer, har noe å hente når det kommer til IT-produkter og konsulenter med smarte hoder, som hjelper deg med å utvikle nye metoder for en bedre og raskere arbeidshverdag i den digitale verden vi lever i nå, sier han.

Møtt litt motstand

Det var etter militæret at Frivold bestemte seg for å satse på en karriere innenfor salg. Med et genuint ønske om å bli kjent med nye mennesker og evnen til komme i kontakt med folk, ble det naturlig å studere Markedsføring og Salgsledelse ved Høyskolen Kristiania.

– Allerede første skoledag husker jeg at læreren vår anbefalte oss å søke en relevant jobb ved siden av studiene. Så da fikk jeg meg jobb som telefonselger i Viasat. Det var et heftig møte med salgsyrket, men det ga meg mye. Jeg fikk møtt litt motstand, og det er noe av det viktigste man må lære seg å takle i denne bransjen.

Med erfaring fra blant annet Viasat og Sector Alarm, hvor han lærte seg å mestre b2c-salg, tok han etter hvert steget inn i bedriftsmarkedet.

– Den store forskjellen med å ta steget fra salg i privatmarkedet til bedriftsmarkedet, er at prosessen er mer tidkrevende. I Rada jobber vi også mot det offentlige, og da må man forsøke å selge seg inn skriftlig i anbudsrundene. Man kan jobbe med mye forskjellig i bedriftsmarkedet, og offentlig sektor er bare et eksempel på en tidkrevende prosess.

– Hvordan fikk du denne jobben da?

– Jeg fikk jobben gjennom bekjente. Sånn er det å jobbe med salg. Man bygger seg opp et enormt nettverk – og er man flink, så kommer man fort i kontakt med mennesker som potensielt kan tilby deg en jobb. Det er bare en av mange fordeler ved å jobbe i salgsbransjen.

Powered by Labrador CMS