Slik kan et forslag til svar på en e-post se ut ved hjelp av kunstig intelligens.

Bruker kunstig intelligens til å gjøre selgere mer effektive

Ved hjelp av GPT, den kunstige intelligensen bak chatroboten ChatGPT, skal selgerverktøyet Viva Sales gjøre livet lettere for travle selgere.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Microsoft, bruker selgere i gjennomsnitt 66 prosent av tiden på å administrere epost, og mindre enn en tredel av tiden på direkte kundekontakt.

Ved å ta i bruk språkmodellen GPT, vil selskapet nå overlate mye av epost-skrivingen til kunstig intelligens.

Når en kunde sender en henvendelse på epost, vil Viva Sales tolke innholdet i henvendelsen og automatisk generere forslag til svar på kundens epost.

Selgeren kan velge fra en meny hva slags svar systemet skal foreslå, og eventuelt legge inn nøkkelinformasjon som den kunstige intelligensen skal bruke i utformingen av svaret.

Blant alternativene selgeren kan velge er «Lag et tilbud», «Svar på en forespørsel», «Tilby en rabatt», «Be om en avklaring» og «Foreslå et svar». Viva Sales vil så hente ut relevant informasjon om produkter og priser, kundeinformasjon fra CRM-systemet og andre relevante opplysninger.

Basert på hva slags svar selgeren ønsker og informasjonen systemet har samlet sammen, vil språkmodellen skrive et forslag til epost-tekst i løpet av sekunder.

Teksten kan kopieres inn i eposten og redigeres før den sendes, eller selgeren kan be om et helt nytt forslag fra systemet.

Ved å automatisere de tidkrevende oppgavene å samle sammen relevant informasjon og formulere en tekst til eposten, mener Microsoft at de kan frigjøre mye tid for selgeren som hun i stedet kan bruke på mer produktivt arbeid.

Språkmodellen GPT er utviklet av selskapet OpenAI, som Microsoft nylig har investert over 100 milliarder kroner i. Selskapet står bak banebrytende løsninger som bildegeneratoren DALL-E og chatroboten

ChatGPT. I tillegg til å bruke teknologien fra OpenAI i sine salgsverktøy, presenterte Microsoft nylig en ny versjon av søkemotoren Bing som også bruker samme teknologi. De planlegger at flere andre av selskapets produkter vil bli integrert med GPT etter hvert.

Powered by Labrador CMS